Fläskkotletter sous vide – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskkotletter sous vide!

Vill du ha alltid få bra resultat när du lagar fläskkotlett? Testa då fläskkotletter sous vide! Att tillaga fläskkotletter sous vide håller dem saftiga och möra, och om du avslutar med någon minut i stekpannan får du den fina stekytan som framhäver smaken på ett helt ljuvligt sätt!

Fläskkotletter sous vide, med eller utan ben, blir så läckert och är så lätt att laga. Du undviker också risken för att överklaga din fläskkotlett, då det med sous vide är svårt att tillaga en torr fläskkotlett som är seg.

I sous vide är temperaturen konstant och det är enkelt att förutsäga hur fläskkotletten kommer att bli, om man bara håller koll på tiden. Därför blir fläskottletten alltid nästintill perfekt i sous vide!

Den konstanta, jämna metoden att tillaga mat via sous vide är väl lämpad för proteiner, som fläskkotletter och annat kött. Det ger ett otroligt mört kött som förblir riktigt saftigt och smakrikt. Du får dessutom tid över till annat, då fläskkotletterna ligger i sous vide-badet och du tar upp dem när de är klara.

Jag rekommenderar att efter sous vide-badet avsluta med att steka fläskkotletterna så de får lite stekyta, antingen på grillen eller på spisen. Detta ger en gyllenbrun utsida och är också en ytterligare möjlighet till att ge fläskkotletterna lite mer smak.

Experimentera gärna med kryddningen, det är exempelvis jättegott med några krossade vitlöksklyftor, olivolja, salt, och peppar.

Fläskkotletter sous vide

Receptet – Så gör du:

Fläskkotletter sous vide

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Att tillaga fläskkotletter sous vide håller dem saftiga och möra, och om du avslutar med någon minut i stekpannan får du den fina stekytan som framhäver smaken på ett helt ljuvligt sätt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 4 st fläskkotletter med eller ben (ca 600 g)
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk nymalen svartpeppar
 • 1 msk till 2 msk nyhackad salvia, timjan eller rosmarin , eller en kombination av alla tre
 • 2 msk olivolja

Instruktioner

 • Förvärm ditt sous vide-bad till 60 grader Celsius.
 • Lägg fläskkotletterna i valfri sous vide-påse, tillsamamns med salt, peppar, hackade örter och olivolja.
 • Blanda ihop ingredienserna i påsen för jämn fördelning. Det går bra om fläskkotletterna ligger i ett enda lager eller på något sätt överlappar varandra, de kommer tillagas jämnt oavsett hur de ligger.
 • Stäng påsen med så lite luft som möjligt, exempelvis genom vakuumförsegling eller genom att använda vattenmetoden, där man långsamt sänker ned påsen i vattnet, och sedan låter trycket från vattnet pressa ut luften, innan man stänger påsen.
 • Tillaga i sous vide-badet i 1 timme, om kotletterna är mindre än 2,5 cm tjocka och har ben eller inte. Tillaga i cirka 1 timme och 10 minuter om du lagar kotletter med ben som är tjockare än 2,5 cm.
 • Plocka ut ur sous vide-badet och ut ur påsen. För att avsluta på spisen, värm en panna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja eller smör, en matsked eller två. Tillsätt kotletterna i pannan och stek i 1-2 minuter på varje sida tills att de fått en gyllene skorpa.
 • Njut av dina fläskkotletter sous vide!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskkotlett sous vide, Fläskkotletter sous vide

1 kommentar

 1. Fläsk flyter så man behöver tynga ner kotletterna på något sätt, ex en skål på påsen.
  Man behöver även badda kotletterna torra efter att man tagit dem ur påsen. Torr yta ger bättre stekyta i stekpannan.

  Tips! Vätskan som blir kvar i påsen är ren buljong. Spara eller gör en god sås på den.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar