Nyttigt bröd utan jäst – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttigt bröd utan jäst!

Gör enkelt ett nyttigt bröd utan jäst som är rikt på fiber och näring med hjälp av detta recept!

Detta nyttiga bröd görs utan jäst, där vi istället använder bakpulver. Vi använder också havregryn i kombination med några andra enkla, nyttiga ingredienser.

Trots att man använder bakpulver och inte jäst så blir detta bröd riktigt luftigt och fint.

Kort sagt så älskar jag detta recept på nyttigt bröd utan jäst och tycker det är riktigt värt att göra.

Nyttigt bröd utan jäst

Receptet – Så gör du:

Nyttigt bröd utan jäst

4.9/5 ( 85 röster )
Gör enkelt ett nyttigt bröd utan jäst som är rikt på fiber och näring med hjälp av detta recept!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 t 10 minuter
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 8 dl havregryn
  • 3 st ägg
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk

Instruktioner

  • Placera havregrynen i en mixer och mixa till ett mjöl.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en bunke, vispa äggen ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
  • Rör ner alla ingredienser i bunken och rör om till en deg.
  • Klä en brödform med bakplåtspapper och fördela degen jämnt inuti formen. Toppa snyggt med lite hela havregryn.
  • Baka limpan nederst i ugnen i ungefär 55-60 minuter.
  • Ta ta i bakplåtspappret för att ta ut limpan ur formen och låt svalna på galler.
Nyckelord Nyttigt bröd utan jäst
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar