Nattbakad högrev – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nattbakad högrev!

Nattbakad högrev görs över natten eller i uppemot 10 timmar, och är ett otroligt gott och fint kött som serveras med valfria tillbehör. Exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter och buljongen som blir kvar efter nattbakningen!

Att göra nattbakad högrev innebär egentligen att man bakar den en längre tid på låg temperatur, i uppemot 8-10 timmar. Det ger ett riktigt fint och gott kött som i princip lagar sig själv i ugnen!

Buljongen som blir kvar i grytan efter att högreven nattbakats blir himmelsk över en potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter, därför tycker jag det är ett så goda val på tillbehör. Gör gärna även en sallad till!

Allt med detta recept på nattbakad högrev är superenkelt och går smidigt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Helt klart värt att göra om man frågar mig. Testa gärna, anvisningarna hittas precis här nedanför!

Nattbakad högrev

Receptet – Så gör du:

Nattbakad högrev

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Nattbakad högrev görs över natten eller i uppemot 10 timmar, och är ett otroligt gott och fint kött som serveras med valfria tillbehör. Exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter och buljongen som blir kvar efter nattbakningen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 8 timmar
Totalt 8 timmar 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg putsad högrev (ungefärlig vikt)
  • salt och peppar
  • 3 dl rödvin
  • vatten
  • 2 st morötter, skalad och grovhackad
  • 1 st gul lök, skalad och grovhackad
  • 1 st palsternacka, skalad och grovhackad
  • 3 st lagerblad
  • 1 st timjankvist

Instruktioner

  • Gnid in salt och svartpeppar över hela den putsade högreven.
  • Skala och grovhacka grönsakerna och lägg i botten av en ugnstålig gryta tillsammans med lagerbladen och timjankvist.
  • Lägg ned högreven och häll sedan ned rödvinet, tillsätt vatten så högreven täcks med vätska upp till hälften.
  • Täck för med lock och sätt in i ugnen. Tillaga över natten eller i cirka 8-10 timmar på 95°C.
  • Ta upp köttet och låt svalna i rumstemperatur, sila upp buljongen i grytan och spara.
  • Inför servering, skär upp köttet i bitar och värm i buljongen.
  • Färdigt! Servera med dina favorittillbehör, exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter, använd gärna buljongen som en sås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nattbakad högrev

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar