Mormors banankaka – Recept

4.8/5 baserat på 24 betyg

I denna artikel ger jag mitt recept på mormors banankaka!

Mormors banankaka är hur enkel som helst, inga nötter, inga chokladbitar, inget krångel! Bara ren, oändlig, varm bananlycka!

Mormors banankaka är en riktigt god, enkel och snabb att göra. Perfekt när man har lite mogna bananer som man vill göra något med.

Jag växte upp med att äta denna enkla banankaka under hela min barndom. Det var en banankaka som min mormor gjorde med några veckors mellanrum, för hur mycket vi än försökte, fanns det alltid några bananer som började bli mogna.

Det här receptet förvandlar alltid bananerna till en goding som vi alla älskar och ser fram emot!

Jag älskar denna ljuvliga kaka och tycker kort och gott att detta är ett riktigt bra recept. Testa det gärna här nedanför, jag tror inte att man blir besviken!

Mormors banankaka

Receptet – Så gör du:

Mormors banankaka

4.8/5 baserat på 24 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Mormors banankaka är hur enkel som helst, inga nötter, inga chokladbitar, inget krångel! Bara ren, oändlig, varm bananlycka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st mogna bananer, mosade
  • 3 st ägg
  • 125 g smält smör
  • 0,8 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Vispa upp äggen lätt i en skål. I en stor skål, blanda mosade bananer, de vispade äggen, smält smör, socker och vaniljsocker till en slät smet.
  • Blanda i mjöl och bakpulver väl och häll smeten i en smord bakform, antingen en rund form, ca 20 cm i diameter eller en 20 cm rektangulär form.
  • Grädda i 20-25 minuter i mitten av ugnen vid 180°C, tills banankakan är genomgräddad. Du kan sticka in en tandpetare i mitten av kakan, och om den kommer ut ren betyder det att den är klar.
  • Njut av din banankaka!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Mormors banankaka

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar