Bananpannkakor med havregryn – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bananpannkakor med havregryn!

Här är ett ljuvligt gott och enkelt recept på bananpannkakor med havregryn. Ett enkelt och smidigt recept som går snabbt att göra, och som ger ljuvliga bananpannkakor varje gång.

Bananpannkakor med havregryn är en populär och nyttig maträtt, som görs genom att man blandar havregryn, banan, mjölk och ägg till en jämn smet. Därefter steker man smeten i en stekpanna tills den är gyllenbrun och krispig. Bananpannkakor med havregryn har en söt och mild smak, med en karaktäristisk konsistens som är både mjuk och krispig. De passar bra som en frukost eller ett mellanmål, och de är en utmärkt källa till kolhydrater och näringsämnen.

I allmänhet så passar bananpannkakor med havregryn bra för de flesta tillfällen med de flesta tillbehören. Detta recept är riktigt gott till frukosten eller brunchen vilken dag som helst i veckan. Servera gärna dessa bananpannkakor med lite nötter, och gärna lite extra skivad banan.

Det finns många bra anledningar till att göra dessa bananpannkakor med havregryn, förutom att de är så himla goda. För det första utgör de en nyttig och hälsosam maträtt, som är rik på bra energi och näringsämnen. Havregryn är en bra källa till fiber, proteiner och vitaminer, och banan är rikt på kalium och andra viktiga mineraler. Pannkakorna kräver heller inga speciella förberedelser eller kunskaper för att man ska kunna göra dem.

Förvara eventuella rester i kylen. Detta hjälper till att hålla pannkakorna fräscha och krispiga, och det förhindrar att de blir dåliga eller förlorar sin form. Bananpannkakor kan förvaras i kylskåpet i upp till några dagar, men det är bäst att äta dem så snart som möjligt efter att de har gjorts för att få den bästa smaken och kvaliteten. Innan du serverar pannkakorna efter att de varit i kylen, så kan du värma upp dem i en stekpanna eller i mikrovågsugn, så att de blir lite varmare och smakrikare.

Kort sagt så rekommenderar jag starkt detta recept på bananpannkakor med havregryn, så värda att göra! Helt klart perfekta att prova om du är intresserad av hälsosam och nyttig mat.

Bananpannkakor med havregryn

Receptet – Så gör du:

Bananpannkakor med havregryn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett ljuvligt gott och enkelt recept på bananpannkakor med havregryn. Ett enkelt och smidigt recept som går snabbt att göra, och som ger ljuvliga bananpannkakor varje gång.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 bananpannkakor

Ingredienser
 

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl mjölk (komjölk eller exempelvis mandelmjölk etc.)
  • 2 st ägg
  • 1 st banan

Instruktioner

  • Lägg havregryn, mjölk, ägg och mosad banan i en skål och blanda väl med en stavmixer tills det blir en fast smet. Tillsätt lite kanel för smaksättning om du vill, detta är frivilligt.
  • Smörj under tiden en långpanna med lite smör.
  • Stek pannkakorna i 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna. Detta kan gå snabbt, så var försiktig så att du inte bränner dem!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bananpannkakor med havregryn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar