Bananpannkakor för barn och bebis – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bananpannkakor för barn och bebis!

Baby- och barnvänliga bananpannkakor för barn görs med fyra enkla ingredienser! Dessa enkla babypannkakor kan göras mjölkfria, spannmålsfria och glutenfria, och är höga på protein och fiber och naturligt sötade. Den perfekta näringsrika frukosten för barn (och vuxna)!

Dessa bananpannkakor för barn är babyvänliga, småbarnsvänliga, men viktigast av allt läckra och näringsrika för barn (och vuxna). Servera som de är, men toppa gärna med lite jordnötssmör på toppen.

Till vilka barn passar dessa bananpannkakor? Min syster fullkomligt älskar att göra dessa barnvänliga bananpannkakor till sin 1-årige son. Men de är goda för äldre barn och även vuxna!

Testa att tillsätta en eller två teskedar av antingen hampafrön, chiafrön eller linfrömjöl till smeten för extra näring, proteiner och mineraler!

Bananpannkakor för barn

Receptet – Så gör du:

Bananpannkakor för barn och bebis

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Baby- och barnvänliga bananpannkakor för barn görs med fyra enkla ingredienser! Dessa enkla babypannkakor kan göras mjölkfria, spannmålsfria och glutenfria, och är höga på protein och fiber och naturligt sötade. Den perfekta näringsrika frukosten för barn (och vuxna)!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 1 st medelmogen banan (bäst med bruna fläckar)
  • 2 st ägg
  • 2 msk vetemjöl, fullkornsmjöl, eller kokosmjöl
  • 1 msk valfri mjölk (komjölk eller valfritt, exempelvis havremjölk)

Instruktioner

  • Mosa bananen i en medelstor skål. Det är verkligen bäst om din banan är fin och mogen med bruna fläckar på skalet!
  • Knäck två ägg i skålen med den mosade bananen och vispa med en gaffel tills de är väl blandade. Det är okej om det finns bananklumpar. Tillsätt sedan mjöl och mjölk och blanda ihop. Smeten ska likna traditionell pannkakssmet; om den är alldeles för tjock kan du behöva tillsätta mer mjölk, men det är viktigt att du bara börjar med en tesked i taget.
  • Belägg lätt en panna eller med smör, kokosolja, veganskt smör eller olivolja och ställ över medelvärme. När pannan är varm, lägg till 1 ordentlig matsked av smeten i pannan för varje pannkaka och tillaga i 2-3 minuter tills pannkakorna sväller upp något, är gyllene undertill och du ser några bubblor längs kanterna.
  • Vänd pannkakorna och stek dem gyllenbruna på undersidan. Om du tycker att pannkakor får färg för snabbt måste du sänka värmen. Jag brukar börja på medelvärme och sedan minska till medellåg senare så att mina pannkakor inte bränns. Om din stekpanna vid något tillfälle börjar ryka eller om dina pannkakor brinner, betyder det att din panna är för varm.
  • Torka rent grytan och upprepa med mer olja/smör och resterande smet. Ger totalt 9 minipannkakor. Servera gärna som de är eller bred på nötsmör eller yoghurt! Servera till ditt barn/småbarn i storlekar som är lämpliga för deras ätförmåga.
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bananpannkakor för barn och bebis

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar