Möra kött med bikarbonat – Recept

Här kommer ett riktigt smart och praktiskt recept på hur man enkelt kan möra kött med bikarbonat!

Att möra kött med bikarbonat är väldigt enkelt sätt att tillaga ett mörare och godare kött. Allt som krävs är någon matsked bikarbonat!

Faktum är att den enda ingrediensen som krävs förutom själva köttbiten är bikarbonat, och det hela blir färdigt på bara tre ynka minuter (sedan ska köttet stå vila i kylen med bikarbonaten över sig i cirka tre timmar innan tillagning)!

Det är helt klart intressant att testa på att möra kött med bikarbonat! Det är väldigt enkelt och man känner verkligen skillnaden i mörheten på köttet! Jag var först lite skeptisk till det hela, men när jag väl hade testat så funkar det mycket riktigt.

Ett mörare kött är bara några minuters arbete bort med detta praktiska recept. Testa det gärna och njut sedan av en riktigt fin köttbit. Receptet hittas här nedanför, hoppas ni ska tycka om det! Smaklig måltid!

Möra kött med bikarbonat

Receptet – Så gör du:

Möra kött med bikarbonat

4.9/5 ( 113 röster )
Här kommer ett riktigt smart och praktiskt recept på hur man enkelt kan möra kött med bikarbonat! Att möra kött med bikarbonat är väldigt enkelt sätt att tillaga ett mörare och godare kött. Allt som krävs är någon matsked bikarbonat!
Förberedelser 1 min
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 bit kött
  • 2,5 msk bikarbonat per köttbit (eller 4 msk bakpulver)

Instruktioner

  • Lägg köttbiten på en tallrik och gnugga in bikarbonat på varje sida.
  • Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
  • Ta ut ur kylen och skölj av köttet med vatten. Torka av med hushållspapper. Nu är det redo att tillagas som vanligt, men det kommer bli riktigt mört och fint!
  • Njut av ditt mörade kött!
Nyckelord Möra kött med bikarbonat
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar