Butterbeer – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag ett recept på butterbeer!

Butterbeer är en alkoholfri dryck som man känner igen från Harry Potter, och som passar för alla åldrar och kan anpassas efter individuella smaker och preferenser. Vanligtvis serveras den varm, men om du föredrar en kallare variant kan du använda kyld cream soda och servera drycken över is.

Harry Potter-serien har för alltid förankrat sig i våra hjärtan. Med sin förtrollande värld och magiska äventyr så är den magiska världen i serien något vi alla känner till. En ikonisk del av denna fantastiska värld är Butterbeer-drycken.

Butterbeer är en läcker dryck som charmade både trollkarlar och mugglare i serien. Nu kan du njuta av den här förfriskningen hemma, utan att behöva besöka Hogsmeade eller Diagongränden!

För att skapa denna fantastiska dryck behövs bara några enkla ingredienser och några minuter av arbete. Värm en burk kolsyrad cream soda och blanda den med karamellsås, så får du den perfekta basen för din Butterbeer.

Sedan är det dags att hälla upp i ett härligt glas och toppa med en generös klick vispad grädde, och kanske en touch av kanel!

Lägg din osynlighetsmantel åt sidan och åk med på en smakresa genom Harry Potters värld med detta goda recept! Här kommer det!

Butterbeer

Receptet – Så gör du:

Butterbeer

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev magin med drycken från Harry Potter: Butterbeer! Detta är varm dryck med karamellsås, vispad grädde och en hint av kanel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 33 cl kolsyrad cream soda (en typ av läsk)
  • 2,5 msk kolasås
  • 1,5 msk vispad grädde
  • 1 nypa malen kanel (valfritt)

Instruktioner

  • Om du vill ha den varm: Värm din cream soda i en kastrull eller i mikrovågsugnen tills den är varm, men inte kokande. Ta bort från värmen och rör i karamellsåsen tills den har blandats i ordentligt och smält helt.
  • Om du vill ha den kall: Blanda kall cream soda med kolasås och tillsätt några isbitar.
  • Häll upp den drycken i ett stort glas. Toppa med grädden och eventuellt lite malen kanel. Njut!
Måltid Drinkar, Efterrätt
Kök Engelskt, Svenskt
Nyckelord Butterbeer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar