Flädersirap – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på flädersirap!

Flädersirap är en underbar och aromatisk sirap som kan användas på många olika sätt för att ge en läcker smak till dina favoriträtter och drycker. Den är enkel att göra och ger dig möjlighet att njuta av den härliga smaken av fläderblommor året runt.

Flädersirap är en mångsidig ingrediens som kan användas på olika sätt. Du kan blanda den med kallt vatten för att få en uppfriskande fläderdryck, eller använda den som en smaksättare i cocktails och alkoholfria drinkar.

Den passar faktiskt också utmärkt som topping på glass, pannkakor, yoghurt eller varför inte i en fräsch salladsdressing. Möjligheterna är oändliga, och det är bara fantasin som sätter gränser.

När du har gjort din flädersirap är det viktigt att förvara den på rätt sätt för att behålla smaken och kvaliteten. Häll sirapen i väl rengjorda och förseglade flaskor eller burkar. Förvara dem sedan på en sval och mörk plats, gärna i kylskåp. På det sättet kan du njuta av din flädersirap under en längre tid och ha den redo för när inspirationen slår till. Till en guide för att sterilisera burkar och flaskor för bästa möjliga hållbarhet.

Om du vill kan du experimentera med att tillsätta kryddor till sirapen, såsom vanilj eller kanel. En rimlig mängd kanel eller vanilj i flädersirapen kan vara en halv tesked kanel eller en halv vaniljstång.

För att ge din flädersirap en personlig touch kan du dekorera flaskorna med fina etiketter eller band för att använda som presenter till vänner och familj. Superfint tycker jag!

Här kommer receptet! Upptäck den underbara aromen av flädersirap och låt den förgylla dina drycker och rätter på ett unikt sätt.

Flädersirap

Receptet – Så gör du:

Flädersirap

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna flädersirap är perfekt för att söta drycker, sommarcocktails, desserttoppingar eller för att ge en frisk smak i olika recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 10 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
 

 • 7,5 dl vatten
 • 1 kg strösocker
 • 2 citroner
 • 20 fläderklasar

Instruktioner

 • I en stor kastrull, kombinera vatten och strösocker. Rör om tills sockret har löst sig.
 • Rengör citronerna noga och skiva dem. Lägg i citronskivorna och fläderblommorna i kastrullen.
 • Låt blandningen koka upp och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.
 • Ta bort kastrullen från värmen och låt sirapen svalna och dra åt sig smakerna i cirka 1-2 timmar.
 • Sila sirapen genom en finmaskig sil eller ett kaffefilter för att avlägsna blommor och citronskivor.
 • Häll den filtrerade sirapen i rena och väl förseglade flaskor eller burkar. Här är min guide till hur du steriliserar flaskor!
 • Förvara i kylskåp och använd inom 1-2 månader.
Måltid Drinkar, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Flädersirap

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar