Lingonsylt med syltsocker – Recept

4.7/5 baserat på 15 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på lingonsylt med syltsocker!

Denna lingonsylt med syltsocker är den bästa jag smakat, perfekt söt och syrlig. Enkel att göra med bara tre ingredienser!

Syltsocker till lingonsylten gör den enklare att göra, och ökar även på hållbarheten. Jag rekommenderar även att man funderar på att sterilisera burkarna, här är en guide till det! Det gör att både smak och hållbarhet håller sig bra längre, och går snabbt att göra!

På bara 20 minuter och med tre enkla ingredienser kan man göra denna härliga sylt. Receptet har dessutom bara tre enkla steg, vilka är att koka upp, låta sjuda lite, och sedan hälla upp på burk!

Jag älskar denna lingonsylt med syltsocker, den är så himla god till dessa potatisbullar på potatismos, och så mycket annat. Kanske framförallt äter jag lingonsylt till klassiska svenska husmansrätter!

Kort sagt gillar jag verkligen balansen i detta receptet och rekommenderar det verkligen! Har man mer eller mindre lingon kan man enkelt justera receptet, exempelvis genom att dubbla eller halvera det, om man vill ha antingen mer eller mindre! Hoppas ni ska gilla det lika mycket som jag gör. Ha det så trevligt!

Lingonsylt med syltsocker

Receptet - Så gör du:

Lingonsylt med syltsocker

4.7/5 baserat på 15 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna lingonsylt med syltsocker är den bästa jag smakat, perfekt söt och syrlig. Enkel att göra med bara tre ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 1 l lingon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl syltsocker

Instruktioner

  • Koka långsamt upp lingonen i vattnet och låt sjuda 10 min. Ta bort ev skum med en slev.
  • Tillsätt försiktigt ner syltsockret och rör om, och låt koka upp igen. Koka sedan försiktigt på svag värme i cirka 5 minuter till.
  • Häll upp lingonsylten i rena, varma burkar. Förslut dem direkt och förvara i kylen.
  • Njut av din goda lingonsylt!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Lingonsylt med syltsocker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar