Lingonjuice – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lingonjuice!

Denna enkla och ljuvligt goda lingonjuice är något för människor i alla åldrar! Väl kyld så uppskattar verkligen alla denna fräscha smaken av friska lingon!

Jag är riktigt förtjust i denna goda juice! Helt enkelt en perfekt törstsläckare. Lingon är små, röda bär som smakar likt tranbär, men de är inte riktigt lika syrliga. Smaken gör dem så himla goda i en juice!

I en denna goda juice kommer lingonen verkligen till sin rätt. Lingon är dessutom väldigt nyttigt! Supergott att ha i kylen tillsammans med en isbit till fikat exempelvis.

En bra idé kan vara att göra lite extra av detta recept för att sedan frysa in. På så sätt har man alltid lite juice i frysen som man kan tina upp genom att sätta in i kylen över natten!

Jag hoppas verkligen att detta recept kommer er väl till pass. Jag tycker det är riktigt bra, och det hoppas att ni också ska tycka. Anvisningar med både ingredienser och instruktioner hittas här nedanför!

Lingonjuice

Receptet – Så gör du:

Lingonjuice

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna enkla och ljuvligt goda lingonjuice är något för människor i alla åldrar! Väl kyld så uppskattar verkligen alla denna fräscha smaken av friska lingon!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 3 flaskor

Ingredienser
 

  • 500 g lingonbär
  • 80 g honung
  • 2 l vatten

Instruktioner

  • Skölj eller tina bären. Lägg lingonen i en kastrull med vattnet. Koka upp på medelhög värme; låt sjuda tills bären börjar spricka (cirka 15 minuter).
  • Ta bort kastrullen från spisen och låt bären rinna av i en sil eller juicepåse med ostduk över en stor glasskål. Krossa de kokta bären med en potatisstöt för att frigöra saften.
  • Om du använder lingonjuice som dryck, söta efter smak med upp till 80 g honung; tillbaka till kastrullen och värm i 2-3 minuter tills honungen är upplöst. 
  • Ta bort från spisen, låt svalna, och kyl i kylen. (Obs: juicen kan också frysas i lämplig behållare för framtida bruk).
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Lingonjuice

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar