Chiapudding LCHF – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på LCHF-chiapudding.

Denna LCHF-chiapudding är gjord med kokosolja. Jag brukar hålla det här receptet superenkelt – chiafrön, mandelmjölk och kokosolja. Tillsätt ett valfritt sötningsmedel och ett valfritt smakextrakt om så önskas. Denna hälsosamma LCHF-chiafröpudding är perfekt!

LCHF-chiapudding

Detta lättlagade, hälsosamma chiapuddingrecept har varit en livräddare eftersom jag har vänner som börjat med LCHF! Den största utmaningen för dem har varit att äta lågkolhydratssnacks som tillfredsställer sötsuget.

Det här perfekta receptet för LCHF-chiapudding tar minuter att göra och är en fantastisk frukost, mellanmål eller efterrätt! Toppa med pekannötter och bär eller mandelsmör och mörk choklad. Varje portion av detta mellanmål har bara 1 nettokolhydrat!

Receptet tar bokstavligen minuter att göra. Så här gör du!

  • Att tänka på: Chiafrön varierar mycket sett till hur de suger upp vätska beroende på frönas ålder (om du har haft ett paket i ditt skafferi i 2 år, kommer de inte att absorbera så mycket vätska), och även märket kan påverka. Börja med den rekommenderade mängden chiafrön, och om din blandning inte har tjocknat efter en timme, tillsätt då 2-3 matskedar till. Om blandningen är tjockare än du vill att den ska vara, tillsätt några matskedar mandelmjölk åt gången tills blandningen har den konsistens du gillar.

Nu till receptet!

Chiapudding LCHF

Receptet - Så gör du:

Chiapudding LCHF

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på LCHF-chiapudding.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 7,5 dl mandelmjölk osötad
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1,2 dl chiafrön
  • 2-3 msk monkfruktspulver eller annat valfritt sötningsmedel med lågt kaloriinnehåll valfritt
  • ¼ tsk vaniljextrakt valfritt

Instruktioner

  • Tillsätt mandelmjölk (och sötningsmedel och vaniljextrakt, valfritt) i en mixer och mixa. Ringla i smält kokosolja medan du bearbetar så att kokosoljan inte klumpar sig.
  • Tillsätt chiafrön och mixa. Låt sitta i 5 minuter och mixa igen. Upprepa 2-3 gånger till tills puddingen har börjat tjockna.
  • Häll upp i burkar och kyl så att den tjocknar helt. Kokosoljan hjälper puddingen att bli tjockare och krämigare när den svalnat.
  • Förvaras i kylen i upp till 5 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chiapudding LCHF, keto chiapudding, LCHF-chiapudding

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar