Köttfärsbiffar LCHF – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsbiffar som är LCHF!

Dessa LCHF-köttfärsbiffar ser väldigt imponerande ut på tallriken, och smakar också imponerande! Detta recept tar bara 30 minuter att tillaga och ger förslag på en LCHF-skysås som man kan servera med biffarna. Att det går snabbt att göra innebär att receptet är helt vardagsvänligt!

Köttfärsbiffar LCHF

Köttfärsbiffar använder traditionellt ofta brödsmulor för att hålla ihop köttfärsbiffarna, och någon form av mjöl för att få skysåsen att tjockna. Vi behöver varken eller i detta recept!

Vi använder färskost till skysåsen som är valfri att göra till köttfärsbiffarna, och mandelmjöl gör det perfekta ketovänliga brödsmulbytet i LCHF-köttfärsbiffarna! Mandelmjöl är lågkalori och gör jobbet helt galant, man märker inte ens skillnaden!

Köttfärsbiffar LCHF

Skysåsen är väldigt enkelt att göra och blir rätt matig och härlig samtidigt som den också är LCHF, så jag gillar att servera den tillsammans med köttfärsbiffarna, det blir lite mer av en komplett LCHF-rätt tillsammans!

Förslag på tillbehör

Salladsrecept som LCHF-pizzasallad, eller vårmixsallad fungerar utmärkt vid sidan av dessa LCHF-köttfärsbiffar.

Grönsaker som rostad broccoli, sauterad zucchini eller rostad sparris passar alla bra med dessa LCHF-köttfärsbiffar och sås. Jag gillar att servera med rostade gröna bönor och mosad blomkål!

Köttfärsbiffar LCHF

Receptet – Så gör du:

Köttfärsbiffar LCHF

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa LCHF-köttfärsbiffar ser väldigt imponerande ut på tallriken, och smakar också imponerande! Detta recept tar bara 30 minuter att tillaga och ger förslag på en LCHF-skysås som man kan servera med biffarna. Att det går snabbt att göra innebär att receptet är helt vardagsvänligt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

LCHF-köttfärsbiffarna

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk sockerfri ketchup
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja (för stekning)

Härlig LCHF-skysås (valfritt tillbehör)

  • 2 msk smör
  • 1 st medelstor gul lök (tärnad)
  • 200 g champinjoner (skivade i 0,5 cm skivor)
  • 5 dl köttbuljong (eller buljongtärning i vatten)
  • 2 msk sockerfri ketchup
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk färskost (skuren i bitar)

Instruktioner

  • Blanda nötfärs, mandelmjöl, sockerfri ketchup, dijonsenap, havssalt och svartpeppar i en stor skål tills det blandas. Blanda inte för mycket.
  • Använd dina händer och forma fyra 1,5 cm tjocka ovala biffar.
  • Hetta upp olivoljan i en stor panna på medelhög värme. Tillsätt biffarna, täck över med lock och låt stekas i 4-5 minuter. Vänd sedan och låt stekas i 4-5 minuter till, tills LCHF-köttfärsbiffarna är tillagade efter din smak. Ta ut biffarna på en tallrik och täck för att hålla dem varma.
  • Nu till den skysåsen. Använd samma stekpannan men sänk värmen till medel. Tillsätt smöret och löken och fräs i 3-4 minuter tills löken är mjuk men inte fått färg.
  • Tillsätt skivad svamp och fräs i cirka 5 minuter tills svampen är mjuk och löken har fått färg.
  • Tillsätt nötbuljongen, sockerfri ketchup, salt och peppar. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 5-7 minuter.
  • Sänk värmen till låg. Rör ner färskosten tills såsen är slät och har tjocknat något.
  • Lägg tillbaka biffarna i pannan och häll skysåsen över dem. Värm i 1-2 minuter tills biffarna är varma.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärsbiffar LCHF

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar