Zucchiniplättar (LCHF) – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-zucchiniplättar. Krispiga LCHF-zucchiniplättar kan stekas, ugnsbakas eller luftfriteras för att ge dig den perfekta krispen för alla tillfällen.

Dessa zucchiniplättar är fyllda med ost, kryddor, färsk persilja och massor av nyttig zucchini. De är så enkla att göra och passar till allt!

Dessa zucchiniplättar är vansinnigt goda och blev jättefina.

Krispiga på utsidan och fyllda med massor av smaskigt gott på insidan. Vi gjorde dem 4 gånger förra månaden eftersom vi alla älskar dem så mycket. Du kommer att älska dem också, vänta bara!

Självklart är zucchinin stjärnan i showen! Du kan hitta dem i din lokala livsmedelsbutik året om, eller i din trädgård eller på en bondemarknad.

Är man noggrann med innehållet så kan det vara intressant att veta att en plätt i detta recept innehåller ungefär 77 kalorier, 4 g protein, och 6 g fett!

Zucchiniplättar LCHF

Receptet – Så gör du:

Zucchiniplättar LCHF

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Krispiga LCHF-zucchiniplättar kan stekas, ugnsbakas eller luftfriteras för att ge dig den perfekta krispen för alla tillfällen.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 12 plättar

Ingredienser
 

  • 3 st medelstora zucchini (strimlade)
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl smulad fetaost (eller riven parmesan)
  • 0,5 dl strimlad mozerella eller din favoritost
  • 2 st klyftor krossad vitlök
  • 2 st salladslökar (finhackade)
  • 0,5 dl finhackad persilja,eller valfria örter
  • 1,5 tsk vardera av mald svartpeppar, chilipulver, vitlökspulver (efter smak)
  • 2,5 dl vetemjöl (eller 1,25 dl mandelmjöl)
  • 1 msk olja (för tillagning)

Instruktioner

  • Kombinera den strimlade zucchinin och salt i en stor skål. Ställ åt sidan i 10 minuter. Efter tio minuter, pressa ur vattnet från zucchinin genom att krama den med handen och avlägsna vattnet i diskhon.
  • Vispa äggen, strimlad zucchini, smulad fetaost, vitlök, salladslök och svartpeppar i en torr skål. Rör ner mjölet tills det är helt blandat.
  • Nu kan man välja: stekpanna, ugnsbaka, eller luftfritera.
  • I stekpanna: Förvärm en stor panna till medelhög värme. Tillsätt 1 msk olja. Använd en glassskopa eller stor sked, ös ner smeten i pannan och stek 2-3 minuter per sida tills den är gyllene krispig och genomstekt. Överför till en pappershandduksklädd form och upprepa med all smet.
  • Att ugnsbaka: Värm ugnen till 200 grader C, och klä 2 stora bakplåtar med bakplåtspapper. Forma bollar av smeten med händerna och lägg på en plåt och platta till. Toppa med lite matolja på varje plätt. Grädda i 20 minuter i ugnen, vänd halvvägs igenom.
  • För luftfritering : Förvärm din Air Fryer till 190 grader C. Lägg plättarna på det förvärmda Air Fryer-nätet i ett enda lager. Spraya med matlagningsspray eller pensla med olja. Laga i 8 minuter. Vänd sedan och laga i ytterligare 4-5 minuter eller tills de är knapriga och gyllene.
  • Till servering: Garnera gärna med citronklyftor och färska hackade örter. Servera med kall yoghurt, gräddfil, tzatziki eller din favoritdipp!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord LCHF-zucchiniplättar, Zuchhiniplättar LCHF

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar