LCHF-sockerkaka – Recept

4.8/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt härligt recept på LCHF-sockerkaka! Häng på, så går jag i lugn och ro igenom hur man gör. Nu kör vi!

LCHF-sockerkaka är en läcker och mindre söt efterrätt som passar perfekt för alla som följer en LCHF-kost. Just denna kaka som jag tänkte dela med mig av idag i denna artikel är ett utmärkt alternativ för personer som vill minska sitt intag av socker- och kolhydrater, men samtidigt njuta av en klassisk efterrätt. Detta går faktiskt att göra sockerkaka med LCHF i åtanke, jag visar hur i denna artikel.

En av de stora fördelarna med LCHF-sockerkaka är att den innehåller minimalt med socker och så lite kolhydrater som möjligt. Traditionella sockerkakor innehåller vanligtvis mycket socker och vetemjöl, vilket kan orsaka blodsockersvängningar och inflammation i kroppen.

Dagens recept lyfter fram några riktigt klassiska LCHF-ingredienser såsom mandelmjöl och kokosmjöl. Dessa kan jag faktiskt varmt rekommendera alla som äter LCHF-kost då de ofta dyker upp i LCHF-bakningens härliga värld!

Genom att vi byter ut vanligt socker och mjöl mot LCHF-alternativ såsom mandelmjöl och sukrin, minskar vi både mängden socker och kolhydrater som efterrätten innehåller.

Detta är särskilt fördelaktigt för personer som vill undvika svängningar på grund av höga sockernivåer i blodet.

Förutom att det är en god LCHF-efterätt så är denna kaka också riktigt härlig som mellanmål, eller att ha med sig på språng, antingen till jobbet eller på utflykten. Sockerkaka är ju i grunden en riktigt mångsidig och härlig kaka som alltid levererar trevliga stunder.

Förvara lufttätt eller gärna i kylen så håller sig kakan god och saftig i några dagar efter bakning. Hoppas ni gillar den, här kommer receptet, och som vanligt så vill jag önska er alla läsare en riktigt trevlig och fin dag.

LCHF-sockerkaka

Receptet – Så gör du:

LCHF-sockerkaka

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En läcker och mindre söt efterrätt som passar perfekt för alla som följer en LCHF-kost. Ett utmärkt alternativ för personer som vill minska sitt intag av socker- och kolhydrater.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl sukrin (eller annan LCHF-sötning)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl smör eller kokosolja
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform med smör eller
    kokosolja.
  • Vispa äggen pösiga i en skål, gärna med elvisp.
  • Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sukrin (eller annat sötningsmedel), vaniljpulver, bakpulver och salt i en annan skål, avskiljt från äggen.
  • Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och rör om försiktigt.
  • Smält smöret eller kokosoljan, tillsätt sedan och rör om tills allt är väl blandat.
  • Häll upp smeten i sockerkaksformen och jämna till ytan.
  • Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills en provsticka kommer ut ren
    när du sticker den i kakan.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter innan du
    stjälper upp den på ett fat.
  • Färdigt! Servera och njut av din LCHF-sockerkaka!
Måltid Efterrätt
Kök LCHF, Svenskt
Nyckelord LCHF-sockerkaka

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar