Go Back
+ servings
Chiapudding LCHF

Receptet - Så gör du:

Chiapudding LCHF

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på LCHF-chiapudding.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 7,5 dl mandelmjölk osötad
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1,2 dl chiafrön
  • 2-3 msk monkfruktspulver eller annat valfritt sötningsmedel med lågt kaloriinnehåll valfritt
  • ¼ tsk vaniljextrakt valfritt

Instruktioner

  • Tillsätt mandelmjölk (och sötningsmedel och vaniljextrakt, valfritt) i en mixer och mixa. Ringla i smält kokosolja medan du bearbetar så att kokosoljan inte klumpar sig.
  • Tillsätt chiafrön och mixa. Låt sitta i 5 minuter och mixa igen. Upprepa 2-3 gånger till tills puddingen har börjat tjockna.
  • Häll upp i burkar och kyl så att den tjocknar helt. Kokosoljan hjälper puddingen att bli tjockare och krämigare när den svalnat.
  • Förvaras i kylen i upp till 5 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chiapudding LCHF, keto chiapudding, LCHF-chiapudding