I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på LCHF-chiapudding.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 8portioner
Ingredienser
7,5dlmandelmjölk osötad
2msksmält kokosolja
1,2dlchiafrön
2-3mskmonkfruktspulver eller annat valfritt sötningsmedel med lågt kaloriinnehållvalfritt
¼tskvaniljextraktvalfritt
Instruktioner
Tillsätt mandelmjölk (och sötningsmedel och vaniljextrakt, valfritt) i en mixer och mixa. Ringla i smält kokosolja medan du bearbetar så att kokosoljan inte klumpar sig.
Tillsätt chiafrön och mixa. Låt sitta i 5 minuter och mixa igen. Upprepa 2-3 gånger till tills puddingen har börjat tjockna.
Häll upp i burkar och kyl så att den tjocknar helt. Kokosoljan hjälper puddingen att bli tjockare och krämigare när den svalnat.