Lime curd – Recept

I denna artikel vill jag dela med mig av mitt bästa recept på lime curd!

Detta är ett recept på hur man gör läcker, len lime curd. Servera exempelvis med pannkakor, ät på skorpor eller smörgås med ost, eller använd i bakverk!

Jag älskar denna enkla, syrliga lime curd. Denna lime curd förvaras i kylen men går också bra att frysa för längre hållbarhet. I kylen håller lime curd vanligtvis en vecka.

Lime curd drar faktiskt naturligt åt att vara gul i färgen, men att tillsätta lite grön karamellfärg ger den gröna färgen man associerar med lime. Detta är bara frivilligt och påverkar inte smaken!

Om man inte ska använda sin lime curd direkt, så är det en fin idé att använda en ren, steriliserad burk för att se till att hållbarheten blir så lång som möjligt. Här är vår guide till att sterilisera burkar och flaskor!

I frysen är det bara att frysa in i frysvänlig behållare med lock, så håller den länge! Tina upp innan användning. Bra till exempelvis bakverk.

Allt med detta recept på lime curd är superenkelt och går supersnabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

För en god lime curd som är både mångsidig och god i smaken, så kan jag verkligen lyfta detta recept. Det är en höjdare! Alla ingredienser och instruktioner till hur man gör hittas här nedanför!

Lime curd

Receptet – Så gör du:

Lime curd

4.9/5 ( 214 röster )
I denna artikel vill jag dela med mig av mitt bästa recept på lime curd! Detta är ett recept på hur man gör läcker, len lime curd. Servera exempelvis med pannkakor, ät på skorpor eller smörgås med ost, eller använd i bakverk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 liten burk

Ingredienser
  

  • 6 st limefrukter (saft och skal)
  • 4 st medelstora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g osaltat smör
  • valfritt: 2 droppar grön karamellfärg

Instruktioner

  • Rengör och riv skalet av 6 limefrukter fint och pressa ur saften.
  • Skär smöret i små tärningar.
  • Vispa äggen lätt och lägg dem i en kastrull med strösocker och limesaften och limeskalet. Blanda ihop.
  • Sätt kastrullen på spisen på låg värme. Vispa regelbundet tills massan har tjocknat.
  • När den tjocknat, ta bort lime curden från värmen. Tillsätt smöret och vispa tills smöret har smält.
  • Sila din lime curd med en finmaskig sil för att ta bort bitarna av limeskalet. Tillsätt eventuellt karamellfärgen och rör om.
  • För över till en ren burk med lock. Förvaras i kylskåp. Lime curd kan förvaras i kylen i upp till en vecka. Denna lime curd lämpar sig även för frysning. Häll helt enkelt ner i en fryssäker lufttät behållare och frys in.
Nyckelord Lime curd, Limecurd
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar