Vindruvssaft – Recept

4.4/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vindruvssaft! Detta är en god och vitaminpackad saft som är perfekt till fikat eller till andra fina stunder.

En liten hemlighet i detta recept är införandet av en halv matsked citronsaft. Det fungerar inte bara som en smakbalanserare för sötman hos gröna druvor utan ger också en ljus arom till drycken.

Frukt utgör en viktig del av en hälsosam och balanserad kost och gröna druvor är inget undantag. Gröna druvor kommer med en behaglig söt smak och saftig konsistens, vilket gör dem till en populär ingrediens i både sallader och juicer.

Förutom att vara en utsökt frukt, är gröna druvor också packade med viktiga näringsämnen:

  • ett glas vindruvssaft ger 22 mikrogram vitamin K, vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av det rekommenderade dagliga intaget.

Detta recept ger ungefär 4 glas saft, men det går jättebra att exempelvis dubbla receptet om man vill ha ännu mer. Förvara sedan i kylen i någon dag i exempelvis en flaska eller kanna.

Det går också jättebra att frysa in saften om man skulle vilja. På så sätt får den ännu bättre hållbarhet!

Jättegod till fikat, eller som en törstsläckare! Jag hoppas att ni ska tycka om denna saft lika mycket som jag gör. Ett riktigt trevligt sätt att använda gröna druvor på!

vindruvssaft

Receptet – Så gör du:

Vindruvssaft

4.4/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en god och vitaminpackad saft som är perfekt till fikat eller till andra fina stunder.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 glas

Ingredienser
 

  • 100 g gröna vindruvor
  • 2 msk socker
  • ½ msk citronjuice
  • 8 st myntablad
  • isbitar

Instruktioner

  • Lägg druvor i en mixer. Mixa tills det är slätt.
  • Sila saftblandningen genom en sil. Överför juicen till en stor kanna.
  • Tillsätt citronsaft, socker och myntablad i kannan. Använd en sked för att röra om tills allt socker är upplöst.
  • Servera juicen med is för en extra uppfriskande smak.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord vindruvssaft

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar