Lasagne med färska plattor – Recept

4.3/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lasagne med färska plattor!

Njut av en klassisk lasagne med färska plattor till middag med detta recept. Snabbt, enkelt, och lyxigt gott!

Jag gillar att göra min lasagne med färska plattor och en enkel köttfärssås. Efter att ha samlat ihop några andra viktiga ingredienser, såsom parmesan, krossade tomater och kryddor är du redo att göra din lasagne.

Det jag framförallt älskar med denna lasagne är de färska plattorna, som ger den där extra färskheten.

Det här är ett bra recept att göra och frysa in, eller att använda som mantlådor. Oavsett om du provar det eller inte hoppas jag att du gillar det lika mycket som jag gör!

Lasagne med färska plattor

Receptet – Så gör du:

Lasagne med färska plattor

4.3/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en klassisk lasagne med färska plattor till middag med detta recept. Snabbt, enkelt, och lyxigt gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad persilja
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 12 st färska lasagneplattor
  • 2 dl parmesan

Bechamelsåsen

  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Fräs färs, finhackad lök och vitlök i olivolja i en panna, tills att färsen inte längre är rosa någonstans.
  • Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och peppar, samt oregano och persilja.
  • Tillsätt buljongtärning och krossade tomater och låt puttra i 10 minuter.
  • Bechamelsåsen: Smält smöret och tillsätt vetemjölet under omrörning. Tillsätt mjölken under vispning och låt sedan såsen puttra i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Håll under uppsikt och rör om ofta vid behov.
  • I en ugnsform, varva sås, färska lasagneplattor köttfärssåsen. Toppa till sist med ett lager sås och parmesanost ovanpå.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Förbered gärna en sallad under tiden.
  • Färdigt! Servera och njut av din lasagne med färska plattor!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Lasagne med färska plattor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar