I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokta fläskkarré!
Denna långkokta fläskkarré i crock pot eller slow cooker blir otroligt mör, och faller isär som pulled pork vid beröring av gaffeln. Att göra långkok på fläskkarré är ett säkert sätt att få den saftigaste, möraste fläskkarrén!
När denna fläskkarré tas ut ur din crock pot (eller slow cooker) så kommer den att börja falla isär, vilket är ljuvligt härligt. Låt köttet stå och ta till sig i rumstemperatur i ca 15 minuter innan servering.
Använd sedan två gafflar för att dra isär fläsket i så små eller stora bitar du vill. Sen är det bara att servera och njuta.
Jag gillar att servera denna långkokta fläskkarré antingen med ris eller som tacos. Också jättegott i mackor.
Kort sagt älskar jag detta recept på långkokt fläskkarré och tycker den är riktigt värd att göra! Så enkel, god, och fantastisk mör!
Receptet - Så gör du:
Långkokt fläskkarré
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st vitlöksklyftor, grovt hackade
- 2 msk hackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad rosmarin
- 2 msk hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk salt
- 1 tsk nymalen peppar
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl farinsocker
- 0,5 dl dijonsenap
- 1,5 kg benfri fläskkarré, med överflödigt fett avlägsnat
- 2,5 dl vatten
- 1 st kycklingbuljongtärning
Instruktioner
- Kombinera vitlök, rosmarin, timjan, salt och peppar i en liten mixer. Tillsätt olivoljan och farinsockret och mixa tills en massa bildas. Skrapa ner sidorna.
- Rör ner dijonsenapen (om du använder grov senap vill du röra i den istället för att mixa den så att senapsfröna förblir grova).
- Gnid denna massa från mixern över hela fläskkarrén. Linda in den löst med plastfolie och ställ in i kylen i 2 timmar upp till 24 timmar.
- Smula ner en kycklingbuljongtärning i ett glas med 2,5 dl vatten.
- Lägg fläsket i din crock pot eller slow cooker och tillsätt vattnet. Nu ska det tillagas i 8 timmar på låg värme.
- Ta ut köttet (det kan börja falla isär, vilket är bra) och låt stå i rumstemperatur på en skärbräda i cirka 15 minuter. Använd sedan två gafflar för att dra isär fläsket i precis så små eller stora bitar du vill.
- Strö över lite salt innan servering. Servera varmt. Servera den som den är, eller servera med tortillas som tacos.
- Njut av din långkokta fläskkarré!