Långkokt skinkstek – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på långkokt skinkstek!

Långkok är passiv matlagning, och man får tid till annat medan grytan puttrar och skinksteken tillagas. Låt dig inte avskräckas av den längre tillagningstiden som ett långkok innebär. Faktum är att den verkliga arbetsinsatsen är minimal och ger en otroligt mör och god skinkstek!

Jag älskar en god skinkstek, och det bästa med det är att det blir så gott samtidigt som det är så enkelt att göra.

En skinkstek tillagad genom långkok tillagas långsamt till mör perfektion, medan du inte behöver göra mycket alls!

En skinkstek för detta recept kan ha benet kvar eller inte, båda går bra! Har man turen att hitta en skinkstek med benet på, så blir det ofta lite saftigare kött efter långkoket.

Jag tycker skinkstek är en riktigt härlig bit kött, och med långkok är den tillräckligt enkel att göra i mitten av veckan, samtidigt som den imponerar tillräckligt för att bjuda på när gäster kommer på besök.

Mitt förslag på tillbehör landar på kokt eller stekt potatis och en härlig gräddbaserad sås! Svartvinbärsgelé är också ett supergott tillbehör!

Långkokt skinkstek

Receptet - Så gör du:

Långkokt skinkstek

4.9/5 ( 219 röster )
Långkok är passiv matlagning, och man får tid till annat medan grytan puttrar och skinksteken tillagas. Låt dig inte avskräckas av den längre tillagningstiden som ett långkok innebär. Faktum är att den verkliga arbetsinsatsen är minimal och ger en otroligt mör och god skinkstek!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t 15 minuter
Totalt 2 t 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 bit 600 g skinkstek (om det är en skinkstek med ben ca 750 g)
  • salt och vitpeppar
  • smör eller margarin till stekning
  • ca 1 l vatten till långkok
  • förslag på tillbehör: kokt eller stekt potatis och gräddbaserad sås, gärna svartvinbärsgelé

Instruktioner

  • Krydda skinksteken med salt och vitpeppar, och bryn den sedan sakta på rätt låg värme i smör eller margarin i en stekpanna sakta på alla sidor.
  • Tillsätt vatten till en gryta eller kastrull, tillsätt skinksteken, och låt puttra på låg värme med locket på i ungefär två timmar. Se hela tiden till att det finns ca 2 cm vatten på botten av grytan. Efter en timme, vänd på steken.
  • Kontrollera skinksteken, och när du ser att köttet börjar falla av så börjar den bli klar. Ta upp köttet.
  • Servera gärna med en gräddbaserad sås, stekt eller kokt potatis och svartvinbärsgelé för en klassisk måltid!
Nyckelord Långkokt skinkstek, Skinkstekslångkok
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar