Långkokt köttfärssås – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt köttfärssås!

Med denna enkla och goda långkokta köttfärssås så tjocknar såsen ljuvligt fint, och man får en otrolig smak som helt enkelt inte går att uppnå på annat vis med bara 30 minuter på spisen. Långkokt köttfärssås blir så saftig, mör och mjuk att den bokstavligen smälter i munnen!

Denna långkokta köttfärsås är en favorit hemma hos oss och den blir så silkeslen och rik på smak. Den fäster fint vid pastan och färgar de långa pastatrådarna en djupröd färg.

Jag har gjort detta recept flera gånger, och att mjuka upp löken och bryna nötköttet i stekpanna innan det överförs till långkoket är ett nyckelsteg. Det tillför otroligt mycket till smaken och går inte att hoppa över!

Långkokt köttfärssås plockar verkligen fram de autentiska smakerna hos köttfärssåsen och jag tycker verkligen det är värt den lilla extra väntan. Det mesta av magin gör sig ju annars av sig självt med långkok!

Kort sagt älskar jag detta recept på långkokt köttfärsås och rekommenderar det starkt. Testa gärna med receptet nedan!

Långkokt köttfärssås

Receptet – Så gör du:

Långkokt köttfärssås

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Med denna enkla och goda långkokta köttfärssås så tjocknar såsen ljuvligt fint, och man får en otrolig smak som helt enkelt inte går att uppnå på annat vis med bara 30 minuter på spisen. Långkokt köttfärssås blir så saftig, mör och mjuk att den bokstavligen smälter i munnen!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 6 timmar
Totalt 6 timmar 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 2 st gula lökar, tärnade
  • 950 g köttfärs
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1,5 kg krossade tomater (ca 3 paket)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk röda chili flakes (valfritt)
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Instruktioner

  • Krossa vitlök och tärna löken. Tillsätt 1,5 msk olivolja ner i en större stekpanna, och fräs lök och vitlök sätt på medelhög värme i cirka 5 minuter. Överför sedan till crock pot eller slowcooker.
  • Hetta på nytt upp 1,5 msk olja stekpannan. Tillsätt köttfärsen (hälften åt gången om din stekpanna inte får plats med hela mängden) och fräs den. Bryt upp köttfärsen med en slev allt eftersom, så att all köttfärs får färg. Överför till chock pot eller slowcooker.
  • Smula ned buljongtärningen, och tillsätt sedan alla resterande ingredienser ner i kärlet. Nu ska det tillagas på låg värme i 6 timmar.
  • Koka pastan till när långkoket börjar bli färdigt, och servera omedelbart.
  • Njut av din långkokta köttfärssås! Denna köttfärssås går också att frysa in helt perfekt om man vill.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Långkokt köttfärssås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar