Lammstek i stekpåse – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lammstek i stekpåse!

Gör en riktigt saftig, mör och god lammstek i stekpåse med detta enkla recept. Som tillbehör rekommenderar jag ugnsrostad potatis eller ris.

Lammstek i stekpåse är perfekt när man vill göra en riktigt god lammstek. Det är faktiskt ett recept som är gott inte bara vid högtider, men egentligen när som helst på året!

Lammsteken får sin goda smak i stekpåsen tillsammans med bland annat rosmarin, vitlök och citronsaft, klassiska smaker som alltid passar bra med lamm.

Sammanfattningsvis så är stekpåse ett riktigt bra alternativ när man ska tillaga lammstek. Det blir både saftigt och fint både till mörhet och smak. Testa gärna enligt receptet här nedanför!

Ingredienser (lammstek i stekpåse till 4 personer)

  • 1,5 kg benfri lammstek (ungefärlig vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Gnid in lammsteken med salt, timkan, peppar, rosmarin, krossad vitlök och olja. Pressa sedan över en citrons saft.
  3. Bind upp steken med steksnöre så den håller formen bättre och steks jämnare.
  4. Lägg i en stekpåse och gör ett litet hål på ovansidan för att släppa ut ånga. Ställ påsen i en ugnsform eller långpanna.
  5. Ugnsstek i mitten av ugnen tills innertemperaturen på lammsteken når 65-70°C, cirka 1,5 timme. Kontrollera med en köttermometer (kan stickas genom stekpåsen). Förbered under tiden ris eller ugnsrostad potatis och gärna en sallad.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter. Lossa snöret och skiva upp.
  7. Njut av din lammstek med dina favorittillbehör tillbehör!
Lammstek i stekpåse

Receptet – Så gör du:

Lammstek i stekpåse

4.9/5 ( 128 röster )
Gör en riktigt saftig, mör och god lammstek i stekpåse med detta enkla recept. Som tillbehör rekommenderar jag ugnsrostad potatis eller ris.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 t 15 minuter
Totalt 1 t 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg benfri lammstek (ungefärlig vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Gnid in lammsteken med salt, timkan, peppar, rosmarin, krossad vitlök och olja. Pressa sedan över en citrons saft.
  • Bind upp steken med steksnöre så den håller formen bättre och steks jämnare.
  • Lägg i en stekpåse och gör ett litet hål på ovansidan för att släppa ut ånga. Ställ påsen i en ugnsform eller långpanna.
  • Ugnsstek i mitten av ugnen tills innertemperaturen på lammsteken når 65-70°C, cirka 1,5 timme. Kontrollera med en köttermometer (kan stickas genom stekpåsen). Förbered under tiden ris eller ugnsrostad potatis och gärna en sallad.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter. Lossa snöret och skiva upp.
  • Njut av din lammstek med dina favorittillbehör tillbehör!
Nyckelord Lammstek i stekpåse
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar