Hallonkompott – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonkompott!

En otroligt god hallonkompott som går enkelt att göra och som är perfekt till exempelvis en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör på tallriken vid desserten!

Hallonkompott är en klassisk och populär dessert, som görs genom att koka hallon tillsammans med socker. Det hela får en söt och fruktig smak, med en karaktäristisk konsistens som är både mjuk och syrlig. Den passar bra som en efterrätt eller som en smaksättare för yoghurt, gröt eller glass. Hallonkompott kan också användas som en fyllning i bakverk, såsom pajer eller tårtor.

Denna hallonkompott är mångsidig och kan också serveras med glass eller yoghurt. Den går snabbt att göra och kräver bara några få ingredienser.

Det fina med hallonkompott är att den fungerar utmärkt både varm och kall. Förvara eventuella rester övertäckt i kylen, men försök äta upp inom någon dag. Innan du använder kompotten, så kan du värma upp den i en kastrull eller i mikrovågsugn, så att den blir lite varmare och smakrikare. Du kan också tillsätta lite extra socker eller vatten om du vill att den ska bli mer söt eller krämig.

Hallonkompott är mycket enkelt att göra, och kräver inga speciella förberedelser eller kunskaper. I allmänhet är det en uppskattad och omtyckt dessert, som passar bra för de flesta tillfällen. Den är perfekt för den som gillar söta och fruktiga efterrätter, och den är en utmärkt att bjuda på när man har gäster.

Här kommer receptet!

Hallonkompott

Receptet – Så gör du:

Hallonkompott

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En otroligt god hallonkompott som går enkelt att göra och som är perfekt till exempelvis en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör på tallriken vid desserten!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 250 g hallon, färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk maizena + 1 msk vatten

Instruktioner

  • Koka upp hallonen, strösockret och citronsaft i en kastrull. Rör om. Låt puttra i cirka 5 minuter till önskad konsistens. Rör om ibland, försiktigt om man vill ha lite bitar i.
  • Red eventuellt med lite maizena i en skvätt vatten. Rör om. Ta av från värmen och för över till en skål.
  • Färdigt! Njut av din hallonkompott, exempelvis i en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör till desserten!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonkompott

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar