Hallonkompott – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonkompott!

En otroligt god hallonkompott som går enkelt att göra och som är perfekt till exempelvis en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör på tallriken vid desserten!

Denna hallonkompott är mångsidig och kan också serveras med glass eller yoghurt. Den går snabbt att göra och kräver bara några få ingredienser.

Det fina med hallonkompott är att den fungerar utmärkt både varm och kall. Förvara eventuella rester övertäckt i kylen, men försök äta upp inom någon dag.

Hallonkompott

Receptet – Så gör du:

Hallonkompott

4.9/5 ( 174 röster )
En otroligt god hallonkompott som går enkelt att göra och som är perfekt till exempelvis en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör på tallriken vid desserten!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 g hallon, färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk maizena + 1 msk vatten

Instruktioner

  • Koka upp hallonen, strösockret och citronsaft i en kastrull. Rör om. Låt puttra i cirka 5 minuter till önskad konsistens. Rör om ibland, försiktigt om man vill ha lite bitar i.
  • Red eventuellt med lite maizena i en skvätt vatten. Rör om. Ta av från värmen och för över till en skål.
  • Färdigt! Njut av din hallonkompott, exempelvis i en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör till desserten!
Nyckelord Hallonkompott
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar