Go Back
+ servings
Hallonkompott

Receptet - Så gör du:

Hallonkompott

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god hallonkompott som går enkelt att göra och som är perfekt till exempelvis en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör på tallriken vid desserten!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 250 g hallon, färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk maizena + 1 msk vatten

Instruktioner

  • Koka upp hallonen, strösockret och citronsaft i en kastrull. Rör om. Låt puttra i cirka 5 minuter till önskad konsistens. Rör om ibland, försiktigt om man vill ha lite bitar i.
  • Red eventuellt med lite maizena i en skvätt vatten. Rör om. Ta av från värmen och för över till en skål.
  • Färdigt! Njut av din hallonkompott, exempelvis i en kaka, i en pannacotta, eller som ett tillbehör till desserten!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonkompott