Köttfärslimpa med löksoppa – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärslimpa med löksoppa.

Denna söta och salta köttfärslimpa är ett klassiskt recept som aldrig gör dig besviken. Med bara 6 ingredienser kan du göra denna familjefavorit alla dagar i veckan!

Som du kanske har gissat… är den hemliga ingrediensen ett paket löksoppa-mix. Men låt inte detta enkla recept lura dig. Det är en saftig och god familjefavorit i vårt hus.

Köttfärslimpa – en klassiker!

Dessutom blir det massor av rester till köttfärssmörgåsar, köttfärslimpa chili eller köttfärsspaghetti. Eller helt enkelt koppla ihop det med några nya tillbehör. Potatismos, mac & cheese och sötpotatisfrites är några favoriter i vårt hus.

Tips och tricks för att göra den bästa köttfärslimpan

  • Vill du göra köttfärssmörgåsar? Lägg bara en skiva överbliven köttfärslimpa mellan ditt val av bröd. Toppa den med majonnäs, lök, pickles och alla dina favoritpålägg. Utsökt.
  • Förutom löksoppsblandning kan du också prova andra soppblandningar för att smaksätta nötköttet. Lök- och svampsoppamix, ört- med vitlökssoppamix och biffig löksoppamix är alla fantastiska alternativ!
  • Lägg till lite hackad persilja i receptet för att ge din köttfärslimpa mer smak och färg.
  • Ge din köttfärslimpa lite extra smak genom att krydda den med italienska kryddor och parmesanost. Mums!
  • Istället för ketchup kan du också använda din favoritspaghettisås istället. Toppa köttfärslimpan med ytterligare spaghettisås när den bakas till en otroligt fuktig, oemotståndlig limpa.
Köttfärslimpa med löksoppa

Receptet - Så gör du:

Köttfärslimpa med löksoppa

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna söta och salta köttfärslimpa är ett klassiskt recept som aldrig gör dig besviken. Med bara 6 ingredienser kan du göra denna familjefavorit alla dagar i veckan!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 900 g mager nötfärs
  • 1 paket torr löksoppa-mix
  • 2 st ägg (vispade)
  • 0,8 dl ketchup
  • 1,8 dl vatten
  • 3,75 dl ströbröd

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader C.
  • Klä en 30×10 cm långpanna eller långpanna med folie. Sätt åt sidan.
  • I en stor skål, kombinera ägg, ketchup, vatten och löksoppmixen. Blanda tills det blandas.
  • Tillsätt ströbrödet och köttfärsen. Blanda väl.
  • Forma till en limpa och lägg köttfärslimpan i pannan.
  • Grädda i 1 timme och 15 minuter.
  • Låt stå i 10 minuter. Servera sedan och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärslimpa med löksoppa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar