Pannkakor med kokosmjöl – Recept

4/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor med kokosmjöl!

Som man kan föreställa sig med en pannkaka med kokosmjöl, så har dessa pannkakor en mild kokossmak, som absolut inte är överväldigande. Man får en ljuvligt balanserad pannkaka som är naturligt glutenfri och som även är perfekt för LCHF/keto-kost.

Eftersom detta är naturligt glutenfria pannkakor, så kan alla ingredienser slängas ihop i en skål, och sedan skulle man behöva vispa länge tills allt har blandats. Därför har jag föreskrivit i receptet att man kan låta smeten vila i minst 30 minuter.

Varför? Jo på grund av att kokosmjölet är ett rätt kornigt mjöl. Och genom att låta det stå i 30 minuter i kylen låter man kokosmjölet absorbera en del av vätskan och bli mycket slätare. Men i ett nafs gör du gärna bara smeten och gör dina pannkakor direkt om du vill.

Oavsett om du låter smeten vila i kylen eller inte, så är smaken densamma, men känslan av kokosmjölet blir bäst i kylen.

Dessa pannkakor har lägre antal kalorier än vanliga pannkakor, vilket gör dem bra om man äter en LCHF-diet eller bara vill hålla nere kalorierna.

Med pannkakor handlar mycket om toppingen. Jag gillar skivad banan. Snabbt och enkelt men ack så gott. En annan enkel topping är hackad frukt, och för LCHF-ätaren, kanske lite grekisk yoghurt?

Pannkakor med kokosmjöl

Receptet – Så gör du:

Pannkakor med kokosmjöl

4/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Som man kan föreställa sig med en pannkaka med kokosmjöl, så har dessa pannkakor en mild kokossmak, som absolut inte är överväldigande. Man får en ljuvligt balanserad pannkaka som är naturligt glutenfri och som även är perfekt för LCHF/keto-kost.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 msk kokosmjöl
  • 4 st ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • 1,5 msk vatten
  • 1 nypa salt
  • kokosolja eller smör till stekning

Instruktioner

  • Mät upp allt i en medelstor skål och vispa ihop allt tills du har en slät smet.
  • Kyl i kylen i 30 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite kokosolja/smör på medelvärme.
  • Rör om smeten och häll i 0,5 dl smet och luta pannan tills du har täckt botten av pannan jämnt med smet.
  • Efter 2 till 3 minuter börjar kanterna bli knapriga och pannkakan är redo att vändas. Om du känner dig modig, vänd pannkakan genom ett kast, eller använd en platt spatel och ett finger eller två för att vända på den.
  • Stek i ytterligare 30 till 60 sekunder.
  • Stapla dina pannkakor på en tallrik.
  • Dessa äts bäst färska men kan värmas upp för att ätas senare.
  • Smakar bäst inom 1 dygn efter tillagning!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor med kokosmjöl

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar