Korvstroganoff med mjölk – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på korvstroganoff med mjölk!

Tillaga en härlig korvstroganoff med mjölk med detta recept, som är ljuvligt gott, snabbt och enkelt.

Krämig korvstroganoff med mjölk är en maträtt som görs av korv, lök, mjölk ochnågra andra enkla ingredienser. I en krämig korvstroganoff med mjölk tillsätter man just mjölk i såsen, så att den blir extra krämig och len.

Jag serverar vanligtvis denna krämiga korvstroganoff med potatismos eller ris, men man kan också servera den med grönsaker eller andra tillbehör. Generellt sett är krämig korvstroganoff med mjölk en god och mättande rätt som passar bra till många olika tillfällen, både till vardags och till lugna helger.

Finns det något härligare än en riktigt god och snabblagad korvstroganoff med mjölk? Jag älskar detta recept för dess enkelhet och fina smak.

Detta är en riktig klassiker som alltid gör alla mätta och belåtna. Testa gärna receptet nedan för den bästa korvstroganoffen med mjölk jag någonsin smakat. Riktigt värd att göra och så god!

Korvstroganoff med mjölk

Receptet – Så gör du:

Korvstroganoff med mjölk

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Tillaga en härlig korvstroganoff med mjölk med detta recept, som är ljuvligt gott, snabbt och enkelt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g falukorv
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 msk vetemjöl
  • ris eller pasta
  • olja till stekning

Instruktioner

  • Skär falukorven i bitar. Skala och finhacka löken i bitar.
  • Sätt pasta eller ris på kokning.
  • Stek falukorv och lök i olja i en stekpanna tills att det får färg.
  • Tillsätt tomatpuré och rör om. 
  • Tillsätt mjölken och låt puttra en stund. Red sedan med vetemjöl till önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar, och servera sedan med ris eller pasta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Korvstroganoff med mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar