Kokta jordärtskockor – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kokta jordärtskockor!

Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. De får en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!

Att tillsätta lite citronsaft till vattnet som man kokar jordärtskockorna i hjälper till att se till att de behåller sin fina färg. Jag föredrar att skala jordärtskockorna, men de kan också skrubbas med en stålsvamp och tillagas med skalet på.

Kokta jordärtskockor är väldigt gott tillsammans med en proteinkälla, exempelvis en bit kött. Man kan säga att det passar bra till det allra mesta där potatis annars skulle kunna serveras.

Jag älskar kokta jordärtskockor och tycker receptet nedan är riktigt värt att göra!

Kokta jordärtskockor

Receptet - Så gör du:

Kokta jordärtskockor

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. De får en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g jordärtskocka
  • 1 st stor skvätt citronsaft
  • salt
  • peppar
  • lite olja

Instruktioner

  • Skala dina jordärtskockor och ta bort roten, och skär upp i mindre tärningar eller skivor som är jämnstora så de kokas jämnt.
  • Lägg i en kastrull och täck med vatten. Pressa ned lite citronsaft i vattnet. Detta hjälper också med att jordärtskockorna behåller sin fina färg.
  • Låt koka i cirka 5-8 minuter, tills att jordärtskockorna är mjuka men fortfarande erbjuder lite tuggmotstånd. Tiden beror lite på storleken på bitarna.
  • Häll ut vattnet och krydda sedan jordärtskockan med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft och lite rapsolja.
  • Njut av dina kokta jordärtskockor!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kokta jordärtskockor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar