Chipotlepasta – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt enkla favoritrecept på chipotlepasta!

Att addera en het och smakrik twist till dina rätter har aldrig varit enklare med denna hemgjorda chipotlepastan. Denna mångsidiga pasta ger dig en kraftfull och unik smakprofil som kan lyfta dina matlagningsexperiment till nya höjder.

Chipotlepasta är ett oumbärligt verktyg i köket för alla som älskar hettan och intensiteten hos chipotle. Med bara några enkla ingredienser kan du skapa en pasta som kommer att förvandla dina måltider från vanliga till extraordinära. Den här pastan är gjord med chipotle-chilifrukter, som ger en djup och rökig hetta som är omöjlig att motstå.

Denna chipotlepasta är perfekt för att höja smaken på såser, soppor, marinader och mycket mer. Du kan använda den som en grund för dina egna kreativa recept eller helt enkelt blanda den i dina favoritmaträtter för en extra kryddig dimension. Den rökiga hettan från chipotle-chilifrukterna ger en komplex smak som passar utmärkt till en rad olika rätter.

Hållbarheten för din chilipasta varierar, men i allmänhet kan den hålla sig fräsch i kylskåpet i upp till 1 till 2 veckor. Att tillsätta olivolja kan hjälpa till att förlänga hållbarheten ytterligare, men det är fortfarande viktigt att hålla koll på pastans utseende och doft.

En fördel med att göra sin egna chipotlepasta är att du kan kontrollera hettan och intensiteten. Om du älskar extra hetta kan du behålla fröna i chilifrukterna, medan du kan ta bort dem om du vill ha en mildare smak. Dessutom kan du justera kryddorna och konsistensen efter din smak, så att du får en pasta som är perfekt balanserad för dina smaklökar.

Efter att du har skapat din chipotlepasta är det viktigt att förvara den ordentligt för att hålla den fräsch och smakrik. Förvara den i en ren och lufttät burk och tillsätt en skvätt olivolja på toppen för att förbättra hållbarheten i kylskåpet.

Så om du är redo att ta din matlagning till nästa nivå med en kraftfull smakupplevelse, är det dags att prova på att göra din egen chipotlepasta. Med bara några enkla steg kan du skapa en pasta som kommer att bli en värdefull tillgång i ditt kök och ge dina rätter den perfekta kicken av hetta och smak.

Chipotlepasta

Receptet – Så gör du:

Chipotlepasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Utforska en värld av djup smak och spännande hetta med vår hemgjorda chipotlepasta, enkelt att göra och perfekt för att lyfta dina rätter till en ny nivå av kryddig njutning.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

 • 10 st till 12 st chipotle-chilifrukter
 • 2 st vitlöksklyftor grovhackade
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 tsk torkad oregano
 • 1/2 tsk strösocker
 • Salt efter smak
 • 2 msk olivolja för konsistens och konservering

Instruktioner

 • Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. När den är varm, lägg de torkade chipotlepepprarna i stekpannan. Rosta dem i en torr panna i några minuter under omrörning med jämna mellanrum. Var försiktig så att de inte bränns; de bör bli aromatiska och kan svälla något.
 • När de svalnat lite, skär chilifrukterna i små bitar. Blötlägg de chipotle-bitarna i varmt vatten i cirka 20-30 minuter, tills de mjuknar något.
 • När chilifrukterna har blivit mjuka, låt vattnet rinna av, och ta bort stjälkarna och fröna om du vill ha mindre hetta. Behåll fröna om du vill ha extra hetta.
 • I en mixer eller matberedare, tillsätt chilifrukterna, grovhackad vitlök, tomatpuré, äppelcidervinäger, spiskummin, torkad oregano, socker och en nypa salt.
 • Mixa ingredienserna till önskad konsistens, exemplvis en slät pasta. Om den är för tjock, tillsätt lite olivolja för att få önskad konsistens.
 • Justera med mer salt eller andra kryddor om det behövs.
 • Förvara din hemgjorda chipotlepasta i en ren och lufttät burk. Tillsätt ett tunt skikt olivolja på toppen för att hjälpa till att öka hållbarheten på pastan i kylskåpet.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Chipotlepasta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar