Godaste vitkålssalladen – Recept

4.6/5 baserat på 19 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på godaste vitkålssalladen!

Detta är för mig den godaste vitkålssalladen, som är riktigt snabb, enkel, och smidig att laga. Perfekt som tillbehör till de flesta rätterna.

Denna sallad som enligt mig är den godaste vitkålssalladen är också otroligt mångsidig. En riktigt bra sallad att också göra lite extra av och ha i kylen till veckans måltider tycker jag.

Kort sagt så tycker jag denna vitkålssalladen är riktigt värd att göra, och därför kan jag också varmt rekommendera den. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om den lika mycket som jag själv gör!

Godaste vitkålssalladen

Receptet – Så gör du:

Godaste vitkålssalladen

4.6/5 baserat på 19 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig den godaste vitkålssalladen, som är riktigt snabb, enkel, och smidig att laga. Perfekt som tillbehör till de flesta rätterna.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg strimlad vitkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 2 tsk timjan
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skär kålhuvudet i fjärdedelar och ta bort den hårdare midden. Tvätta av kålen och strimla den sedan.
  • Lägg den strimlade kålen i en skål och blanda med saltet.
  • Ställ åt sidan i 30 minuter.
  • Pressa den strimlade kålen så den släpper överflödigt vatten, antingen med händerna eller en köksduk. Avlägsna vattnet som släpps av kålen.
  • Tillsätt timjan. Knäck lite färsk peppar över salladen.
  • Vispa ihop olja, vinäger och citronsaft. Blanda salladen med dressingen.
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste vitkålssalladen

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar