Äggstanning utan mjölk – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äggstanning utan mjölk!

Detta är en riktigt bra äggstanning utan mjölk, som är helt fenomenal för pajer. Denna mjölkfria äggstanning går även riktigt snabbt att göra, vilket bara gör den ännu bättre!

Oavsett varför man vill undvika mjölk i äggstanning så är detta recept räddaren. Jag märkte att i princip alla recept på äggstanning innehöll mjölk eller grädde, så därför ville jag snabbt ändra på detta och bidra med en äggstanning utan mjölk!

För att ersätta mjölken så använder jag havredryck. Det blir faktiskt riktigt bra till alla typer av pajer, utan att jag tycker smaken förändras alltför mycket.

Det kan faktiskt passa bra med den lilla havretonen i matpajer och andra typer av pajer där äggstanning vanligtvis ingår. Det blir liksom mer matigt och rejält.

Det är helt enkelt att ersätta äggstanningen i en paj med denna mjölkfria version, den kommer att stelna och vara likadan sett till både mängd och konsistens!

Kort sagt så älskar jag denna äggstanning utan mjölk och tycker den är så himla bra att göra! Havredrycken ger sin lilla smak men den är knappt märkbar tycker jag! Ofta tycker jag den faktiskt att föredra och förhöjer pajens smak!

Testa gärna enligt det enkla men goda receptet här nedanför! Måtten för ingredienserna i receptet passar bra till valfri paj som är cirka 26 cm i diameter!

Äggstanning utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Äggstanning utan mjölk

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt bra äggstanning utan mjölk, som är helt fenomenal för pajer. Denna mjölkfria äggstanning går även riktigt snabbt att göra, vilket bara gör den ännu bättre!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 3 dl havredryck
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg och havredryck i en skål eller bunke.
  • Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  • Njut av din äggstanning utan mjölk i valfri matpaj!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äggstanning utan mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar