Plättar utan mjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plättar utan mjölk!

Ingen mjölk? Inga problem! Dessa plättar utan mjölk eller smör har en riktigt fin konsistens och smakar minst lika gott som vanliga plättar!

Dessa plättar görs helt utan någon typ av mjölk eller smör, men de är minst lika goda för det! Vi använder vatten istället, men om du vill så kan du också använda icke-komjölk om du råkar ha det hemma.

Jag älskar dessa plättar till frukost eller brunch. Dessa mjölkfria plättar är enkla att slänga ihop och går snabbt att steka i en panna.

På sistone gillar jag mina plättar tillsammans med keso och sylt. Servera dem precis hur du vill ha dem!

Förvara eventuella rester i kylen i upp till fyra dagar.

Kort sagt älskar jag dessa plättar utan mjölk och tycker de är riktigt härliga. Jag rekommenderar dem starkt och tycker verkligen de är värda att göra!

Plättar utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Plättar utan mjölk

4.9/5 ( 117 röster )
Ingen mjölk? Inga problem! Dessa plättar utan mjölk eller smör har en riktigt fin konsistens och smakar minst lika gott som vanliga plättar!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vatten
  • 1,2 dl rapsolja
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk (inte ett stavfel) bakpulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Blanda vatten, olja, och ägg i en stor bunke.
  • I en medelstor bunke, rör ihop mjölet, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt torrblandningen till det våta och rör om tills det blandas. Rör inte ut alla klumpar. Du vill inte ha gigantiska klumpar men vissa medelstora klumpar är okej. Om du blandar för mycket blir dina pannkakor inte fluffiga!
  • Smörj en panna med matfett och ställ på medel-låg värme.
  • Häll lite av smeten i mitten av pannan åt gången. Använd en sked för att forma till en mer cirkulär form, om så önskas.
  • Stek plätten tills du börjar se att det bubblar under ytan. När pannan är riktigt varm bör detta bara ta cirka 2 minuter per sida. När du ser bubblan, kontrollera och om den är brun på botten, vänd sedan.
  • Stek i ytterligare 2 minuter.
  • Repetera för all smet och placera färdiga plättar på en tallrik. Servera gärna omedelbart.
  • Låt resterna svalna och ställ i kylen i upp till 4 dagar eller frys i 3 månader.
Nyckelord Mjölkfria plättar, Plättar utan mjölk
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar