Kärleksmums utan mjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kärleksmums utan mjölk!

Gör en härligt ljuvlig kärleksmums utan mjölk som är enkel att göra. Med härlig mjölkfri glasyr och smakrik, riven kokos.

Ingen mjölk? Inga problem! Detta jättegoda recept på mjölkfria kärleksmums är ett recept som går snabbt att göra, och det kräver bara enkla ingredienser.

Jag älskar dessa kärleksmums utan mjölk och tycker de är så värda att göra. Otroligt goda till fikat, och till kaffe, saft eller till thé.

Förvara rester övertäckt i kylen, eller frys in för ännu längre hållbarhet.

Kärleksmums utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Kärleksmums utan mjölk

4.9/5 ( 47 röster )
Gör en härligt ljuvlig kärleksmums utan mjölk som är enkel att göra. Med härlig mjölkfri glasyr och smakrik, riven kokos.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 form

Ingredienser
  

Kaka

  • 6,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 4,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält margarin (mjölkfritt)
  • 4 dl vatten eller havredryck

Glasyr

  • 100 g margarin (mjölkfritt)
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kallt, nybryggt kaffe
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • riven kokos

Instruktioner

Kaka

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunken.
  • Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen.
  • Tillsätt vatten eller havredryck till det smälta margarinet, och tillsätt sedan till de torra ingredienserna.
  • Rör om till en tjock, enhetlig smet. Klä en ugnsform eller plåt i bakplåtspapper, ca 30×30 cm i storlek.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader Celsius i ca 15 min.

Glasyr

  • Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Tillsätt glasyrens övriga ingredienser förutom riven kokos och rör om.
  • Bre ut glasyren på kakan och toppa med riven kokos.
Nyckelord Kärleksmums utan mjölk
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar