Potatismos utan mjölk – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatismos utan mjölk!

Här är ett enkelt recept på potatismos utan mjölk eller smör, där vi istället använder olja för att enkelt och snabbt göra ett krämigt, lent, och smakrikt potatismos!

Ingen mjölk? Inga problem! Detta superenkla potatismos utan mjölk eller smör är det bästa sättet att servera ditt potatismos utan tillsats av mejeriprodukter eller någon form av mjölk!

Det här receptet är dessutom perfekt för veganer eller alla som är känsliga för mejeriprodukter, och det är lika gott som klassiskt potatismos!

Jag använder en god olivolja för att göra ett mjölkfritt potaitsmos de gånger jag ska bjuda någon som är känslig för mjölk, eller helt enkelt inte har mjölk hemma.

Jag älskar detta recept på potatismos och tycker det är så himla värt att göra!

Potatismos utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Potatismos utan mjölk

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett enkelt recept på potatismos utan mjölk eller smör, där vi istället använder olja för att enkelt och snabbt göra ett krämigt, lent, och smakrikt potatismos!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g potatis
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Tvätta, skala och skär potatisen i halvor.
  • Placera potatisen i en stor kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka potatisen med ungefär en tum ovanför potatisen. Tillsätt en tesked salt i vattnet.
  • Täck över med lock och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 till 20 minuter (eller tills potatisen lätt kan brytas med en gaffel).
  • Häll av (spara en liten mängd av vattnet om så önskas). Lägg avrunnen potatis i en skål.
  • Tillsätt olivoljan och använd en stomp eller stavmixer, och krossa potatisen tills den går sönder och blir slät. Du kan lägga till en liten mängd av vattnet från kastrullen för att göra den mjukare.
  • När potatisen är mosad till önskad konsistens smaka av med salt och peppar, servera och njut av ditt potatismos utan mjölk!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Potatismos utan mjölk

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar