Kanelbullar utan jäst – Recept

4.8/5 baserat på 37 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kanelbullar utan jäst!

Ingen jäst? Inga problem! I detta recept på kanelbullar använder vi bakpulver istället för jäst. Resultatet blir ljuvligt härliga kanelbullar, helt utan jäst.

Ibland har man inte jäst till hands, men man kan likväl vilja baka kanelbullar. Den situationen var jag i denna helg, och då gjorde jag detta recept på kanelbullar utan jäst, där man istället använder bakpulver.

Detta recept blev riktigt bra måste jag säga och något som var positivt var att kanelbullarna inte behövde jäsa, vilket vanligtvis kräver att man väntar en stund.

Kort sagt älskar jag detta recept på kanelbullar utan jäst och rekommenderar det starkt. Perfekta till fikat, thé, eller kaffe!

Kanelbullar utan jäst

Receptet – Så gör du:

Kanelbullar utan jäst

4.8/5 baserat på 37 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ingen jäst? Inga problem! I detta recept på kanelbullar använder vi bakpulver istället för jäst. Resultatet blir ljuvligt härliga kanelbullar, helt utan jäst.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 20 kanelbullar

Ingredienser
 

Bulldegen

  • 7 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk mald kardemumma

Kanelfyllning

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 tsk kanel
  • 1 st liten nypa salt

Topping

  • 1 st ägg
  • 1 dl pärlsocker

Instruktioner

Bulldegen

  • Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Tillsätt mjölken till en bunke och tillsätt sedan smöret och rör om. Rör dessutom ner strösocker, kardemumma, salt och bakpulver. Tillsät sedan vetemjölet, och jobba ihop till en smidig, enhetlig deg.
  • Mjöla en ren, plan arbetsyta och ha ut degen. Arbeta ut en rektangulär degskiva på arbetsytan.

Kanelfyllning

  • Nu till kanelfyllningen. Blanda kanelfyllningens alla ingredienser i en skål. På din degskiva, strö över kanelfyllningen jämnt.
  • Rulla ihop din deg till lång rulle och skär upp den i 1,5 cm tjocka skivor. Placera varje skiva i bullpapper.

Topping och sista stegen

  • Vispa upp ett ägg lätt. Pensla varje kanelbulle med ägg. Garnera med pärlsocker.
  • Grädda kanelbullarna på en plåt mitt i ugnen på 225°C. Efter 10-12 minuter är de klara.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kanelbullar utan jäst

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar