Kolakakor utan sirap – Recept

4.8/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kolakakor utan sirap.

Gör enkla kolakakor utan sirap, där vi istället för sirap använder lite honung. Kolakakorna får en ljuvlig smak av honung, och är snabba, enkla, och ljuvligt goda att göra.

Dessa kolakakor kräver bara enkla ingredienser, som de allra flesta redan har hemma. De kräver alltså inte sirap, som jag har bytt ut mot honung.

Bakgrunden till detta recept var faktiskt att jag inte hade någon sirap hemma. Jag ville likväl göra kolakakor, och gjorde då detta otroligt goda recept på honung. Honung är tillräckligt segt i konsistensen för att kunna ersätta sirapen, så det är en perfekt ingrediens att använda till kolakakor istället för sirap!

Jag älskar dessa kolakakor till fikat, och tycker de är så trevliga att bjuda på. Kort sagt älskar jag dessa kolakakor utan sirap och rekommenderar dem starkt. Testa gärna!

Kolakakor utan sirap

Receptet – Så gör du:

Kolakakor utan sirap

4.8/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kolakakor utan sirap. Gör enkla kolakakor utan sirap, där vi istället för sirap använder lite honung. Kolakakorna får en ljuvlig smak av honung, och är snabba, enkla, och ljuvligt goda att göra.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 3 längder

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Rör det rumstempererade smöret tillsammans med sockret tills att det blir poröst. Tillsätt honung och rör om.
  • I en annan skål eller bunke, blanda mjöl och bakpulver genom att röra om.
  • Arbeta ihop mjölblandningen och smörblandningen till en enhetlig deg.
  • Rulla ut degen till tre längder som är fingertjocka. Placera längderna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 180 grader Celsius. Skär sedan längderna i sneda bitar medan de är varma.
  • Njuta av dina kolakakor utan sirap!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kolakakor utan sirap

1 kommentar

  1. 4 stars
    Goda! Sirap ger kakorna lite kolasmak, så med honung blev det mindre kolasmak. Blev ändå fina och goda, kan absolut bjuda på dessa när det är fika hos mig!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar