Världens godaste lax i ugn – Recept

4.4/5 baserat på 28 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste lax i ugn!

Detta är vad jag tycker är världens godaste lax i ugn. Detta är den allra bästa, lätta och hälsosamma laxen! Med citron och vitlök får man till en riktigt bra smak och i ugnen får man en riktigt vacker lax!

Detta är ett läckert laxrecept som är perfekt till både vardagskvällar såväl som speciella tillfällen!

Lätt. Smakrikt. Snabbt. Det är några av orden som beskriver denna fantastiska lax i ugn. Servera gärna med denna sås till lax med creme fraiche!

Kort sagt så älskar jag detta recept på vad jag tycker är världens godaste lax i ugn! Snabbt, vackert, gott, och smakrikt. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste lax i ugn

Receptet – Så gör du:

Världens godaste lax i ugn

4.4/5 baserat på 28 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är vad jag tycker är världens godaste lax i ugn. Detta är den allra bästa, lätta och hälsosamma laxen! Med citron och vitlök får man till en riktigt bra smak och i ugnen får man en riktigt vacker lax!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st laxfiléer, ca 150 g vardera
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk italiensk örtkryddorblandning, eller ¼ tsk av varje: torkad timjan, persilja, oregano och basilika
  • 1 st medelstor citron

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C och smörj en stor ugnsform. Lägg laxfiléerna på plåten och krydda med salt och peppar.
  • Blanda olivolja, finhackad vitlök, örter och saften av en halv citron. Skeda denna blandningen över laxfiléerna och se till att gnida in den så att laxen täcks både på ovansidan och sidorna.
  • Skiva resterande halva av citronen och toppa varje bit lax med en citronskiva.
  • Grädda i 12-15 minuter på 200°C tills att laxen fått färg och lätt faller isär när den dras isär med en gaffel. Du kan även steka laxen i stekpanna de sista 1-2 minuterna om så önskas för en mer gyllene, krispig yta.
  • Garnera med färsk timjan eller persilja om så önskas och servera, exempelvis med kokt potatis eller ris, och en creme-fraiche-sås.
  • Färdigt! Njut av världens (enligt mig) godaste lax i ugn!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste lax i ugn

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar