Klassisk lobster roll – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klassisk lobster roll!

Känn smaken av kustnära New England, USA på ditt bord med dessa klassiska Maine Lobster Rolls! Se hur färska, enkla ingredienser gör dessa hummermackor till en längtansvärd sommarklassiker.

I USA så är det ju så att korvbröden lite längre och större än i Sverige. Därför så får man i Sverige servera ungefär dubbelt så många lobster rolls, som är hälften så stora. Smaken är exakt samma, men i lite mindre portioner åt gången!

Lobster Rolls är smörgåsar som kommer från New England på östkusten i USA. De är hoparbetade bitar av färskt hummerkött på smörade och grillade korvbröd.

Servera med dina favorittillbehör, några klassiska tillbehör till lobster roll är coleslaw, inlagd dillgurka, pommes frites eller salta chips.

En tugga av dessa klassiska lobster rolls tar mig direkt till ljudet av havet, varma, salta vindar och sanden mellan tårna. Det är verkligen en fräsch smak av sommar.

Klassisk lobster roll

Receptet – Så gör du:

Klassisk lobster roll

4.9/5 ( 242 röster )
Känn smaken av kustnära New England, USA på ditt bord med dessa klassiska Maine Lobster Rolls! Se hur färska, enkla ingredienser gör dessa hummermackor till en längtansvärd sommarklassiker.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 450 g kokt hummerkött (skalat, avrunnet och kylt)
  • 3 msk till 4 msk majonnäs
  • 0,5 dl finhackad selleri (valfritt, för den som gillar lite crunch)
  • färskpressad citronsaft (valfritt)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8 st medelstora bitar salladsblad
  • 8 st korvbröd
  • 2 msk osaltat smör, rumstempererat

Instruktioner

  • Ta bort och släng alla bitar av skal eller brosk från hummerköttet och skär det i stora bitar (ca 2 cm stora). Vissa vill hålla kloköttet kvar intakt i en bit, placerat över toppen av din lobster roll för en imponerande visuell presentation.
  • I en skål, tillsätt försiktigt hummer med 3 msk majonnäs och selleri (om du vill använda selleri). Hummern ska vara lätt blandad med majonnäsen. Tillsätt ytterligare en matsked majonnäs, om det behövs.
  • Smaka av. Vissa märken av majonnäs är lite skarpare än andra. Om önskas, tillsätt en skvätt färsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kylen i 30 minuter, eller upp till 6-8 timmar om du förbereder i förväg.
  • För att montera hummerrullarna, ge bröden lite rostad yta i en stekpanna på medelvärme. Stek bara ett par minuter per sida tills de är rostade.
  • Lägg salladblad på varje rostat korvbröd och lägg ihop med 1/8 av hummersalladen som tas ut ur kylen. Servera med dina tillbehör, som coleslaw, inlagd dillgurka, pommes frites eller salta chips.
Nyckelord Hummermacka, Hummerroll, Hummerrulle, Klassisk lobster roll, Lobsterroll
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar