Känn smaken av kustnära New England, USA på ditt bord med dessa klassiska Maine Lobster Rolls! Se hur färska, enkla ingredienser gör dessa hummermackor till en längtansvärd sommarklassiker.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
450gkokt hummerkött (skalat, avrunnet och kylt)
3msktill 4 msk majonnäs
0,5dlfinhackad selleri (valfritt, för den som gillar lite crunch)
färskpressad citronsaft (valfritt)
salt
nymalen svartpeppar
8stmedelstora bitar salladsblad
8stkorvbröd
2mskosaltat smör, rumstempererat
Instruktioner
Ta bort och släng alla bitar av skal eller brosk från hummerköttet och skär det i stora bitar (ca 2 cm stora). Vissa vill hålla kloköttet kvar intakt i en bit, placerat över toppen av din lobster roll för en imponerande visuell presentation.
I en skål, tillsätt försiktigt hummer med 3 msk majonnäs och selleri (om du vill använda selleri). Hummern ska vara lätt blandad med majonnäsen. Tillsätt ytterligare en matsked majonnäs, om det behövs.
Smaka av. Vissa märken av majonnäs är lite skarpare än andra. Om önskas, tillsätt en skvätt färsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kylen i 30 minuter, eller upp till 6-8 timmar om du förbereder i förväg.
För att montera hummerrullarna, ge bröden lite rostad yta i en stekpanna på medelvärme. Stek bara ett par minuter per sida tills de är rostade.
Lägg salladblad på varje rostat korvbröd och lägg ihop med 1/8 av hummersalladen som tas ut ur kylen. Servera med dina tillbehör, som coleslaw, inlagd dillgurka, pommes frites eller salta chips.