Kardemummamuffins – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kardemummamuffins!

Dessa goda kardemummamuffins är fantastiska att äta med en kopp varmt kaffe eller te under en mysig fika, men du kan självklart servera dem hur du vill!

Jag är fullständigt förälskad i dessa kardemummamuffins. De uppskattas av alla och är goda till fika, efterrätt eller mellanmål. Perfekta att ha hemma när man är sugen på något gott.

När man tar en bit av dessa mjuka och fluffiga kardemummamuffins så känns det verkligen som en stor jättemysig kram. Härligt smakrika och med riktigt god konsistens.

Kardemumma är ju bara så otroligt mysigt, kanske speciellt trevligt under höst och vinter, även fast jag gör dem året om!

Kardemummamuffins

Receptet – Så gör du:

Kardemummamuffins

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

De är enkla att göra, fyllda med fullkorn, och ljuvligt söta. De är fantastiska att åtnjutna med en kopp varmt kaffe eller te under en mysig fika, men du kan självklart servera dem hur du vill! De är dessutom mjölkfria.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 14 muffins

Ingredienser
 

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g margarin eller smör, smält och sedan avsvalnat

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Smält margarinet/smöret och ta av värmen för att låta svalna.
  • I en bunke, vispa ägg och socker så det blir ljust och fluffigt. Använd gärna elvisp.
  • Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och mjölk till äggblandningen.
  • Rör ner det avsvalnade margarinet/smöret.
  • Fördela muffinssmeten i muffinsformar, fyll dem till cirka 2/3 av höjden.
  • Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 180°C, cirka 12-15 min.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord kardemummamuffins

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar