Muffins utan bakpulver – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på muffins utan bakpulver!

Detta är ett gott recept på muffins utan bakpulver, men med havregryn och några andra klassiska ingredienser. Enkla, goda, och snabba att göra!

Det finns flera anledningar till varför man kan vilja göra muffins utan bakpulver. En anledning är att man vill undvika att använda en ingrediens som inte är naturlig, eller som man inte har hemma. Jag hade nyligen inget bakpulver hemma men var väldigt sugen på muffins. Då gjorde jag detta recept som jag tycker är riktigt härligt!

Bakpulver är ett jäsningsmedel som används för att göra smeten i muffins luftig och krispig. Det innehåller både natriumkarbonat och kaliumkarbonat, som reagerar med syror i smeten och frigör koldioxidbubblor som ger muffinsen dess krispiga yta.

För att förvara muffins på bästa sätt, bör du se till att de är förpackade på ett sådant sätt att de inte torkar ut eller blir dåliga. Du kan till exempel lägga muffinsen i en lufttät behållare eller en burk med lock, och ställa den i kylskåpet. Då håller muffinsen sig fräscha och goda i några dagar, beroende på hur länge de har varit utanför kylskåpet.

Om du vill förvara muffins längre, kan du ställa burken i frysen. Då kan du spara muffinsen i upp till ett par månader, men det kan vara bra att märka burken med datumet då du fryste in muffinsen, så att du vet hur länge de har varit i frysen.

Kort sagt så älskar jag detta recept på bakpulverfria muffins och rekommenderar det starkt! De blir perfekta till antingen frukost, fikat, eller mellanmålet!

Muffins utan bakpulver

Receptet – Så gör du:

Muffins utan bakpulver

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett gott recept på muffins utan bakpulver, men med havregryn och några andra klassiska ingredienser. Enkla, goda, och snabba att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

 • 150 g smör
 • 4,5 dl havregryn
 • 1 st ägg
 • 1,5 msk kakao
 • 3 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl strösocker

Instruktioner

 • Smält smöret antingen på spisen eller i mikrovågsugn.
 • Blanda smöret med havregryn, kakao och vaniljsocker. Låt blandningen stå i rumstemperatur i 5 minuter innan du går vidare.
 • Förvärm ugnen till 200°C.
 • Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i en separat skål. Blanda med smörblandningen.
 • Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i en separat skål. Blanda med smörblandningen.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Muffins utan bakpulver

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar