Veganska chokladmuffins – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska chokladmuffins!

Det här är det bästa receptet på veganska chokladmuffins som jag har smakat! Med enkla ingredienser som blandas i en skål, så är muffinsen klara på cirka 30 minuter! Receptet är veganskt, växtbaserat, glutenfritt, och fritt från raffinerat socker och superenkelt att göra!

Här är ett riktigt härligt recept, som man kan dubbla om man vill ha fler muffins, exempelvis till att frysa in, vilket går jättebra.

Förvara överblivna muffins i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar eller frys in i påsar i upp till 3 månader.

Du kan njuta av dessa veganska muffins till frukost eller ta en på eftermiddagen när du behöver lite energi. De är också hälsosammare än de allra flesta köpta veganska chokladmuffinsen.

Vad jag framförallt gillar med dessa veganska chokladmuffins är hur bra de är på att tillfredsställa alla typer av sötsug, samt att de är så lätta att göra!

Veganska chokladmuffins

Receptet – Så gör du:

Veganska chokladmuffins

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det här är det bästa receptet på veganska chokladmuffins som jag har smakat! Med enkla ingredienser som blandas i en skål, så är muffinsen klara på cirka 30 minuter! Receptet är veganskt, växtbaserat, glutenfritt, och fritt från raffinerat socker och superenkelt att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 8 muffins

Ingredienser
 

Torra ingredienser

  • 3,2 dl (120 g) havremjöl, glutenfritt vid behov
  • 0,75 dl till 1,2 dl (70-100 g) kokossocker, eller vanligt socker
  • 1,2 dl (50 g) osötat kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 1,2 dl (90 g) vegansk choklad i bitar + mer till att toppa med

Våta ingredienser

  • 2 dl mandelmjölk
  • 1,5 dl (160 g) äppelmos, gärna osötat
  • 0,6 dl mandelsmör, cashewsmör, eller jordnötssmör
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Om man har möjlighet, så rekommenderar jag att man börjar med att väga vikten på ingredienserna på en köksvåg.
  • Klä en muffinsform med muffinspapper, eller smörj formen. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Tillsätt alla torra ingredienser (förutom chokladbitarna) i en stor blandskål och rör om med en visp.
  • Tillsätt nu de våta ingredienserna till skålen och rör om för att kombinera. Du kan också använda en stavmixer.
  • Rör till sist ner de veganska chokladbitarna.
  • Fördela smeten i muffinsformen eller mellan muffinspapprena. Grädda i 24 till 27 minuter på 180 grader Celsius, eller tills du ser att muffinsen spricker upp på toppen.
  • Låt de veganska chokladmuffinsen svalna och njut! Förvara rester i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar, eller frys i upp till 3 månader.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska chokladmuffins

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar