Kanelstänger – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på härliga kanelstänger!

Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!

Jag älskar dessa kanelstänger och tycker de är riktigt härliga att göra. Krispiga, spröda, med den perfekta kombinationen av kanel och socker.

Kanelstängerna är så himla värda att testa på och de är roliga och riktigt enkla att baka. Testa gärna receptet nedan!

Kanelstänger

Receptet - Så gör du:

Kanelstänger

4.9/5 ( 122 röster )
Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 450 g smördeg, köpt i butik
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 50 g osaltat smör, smält

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
  • Börja längs kortkanten och skiva degen i åtta längder.
  • Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Nyckelord Kanelstänger
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar