Kanelstänger – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på härliga kanelstänger!

Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!

Jag älskar dessa kanelstänger och tycker de är riktigt härliga att göra. Krispiga, spröda, med den perfekta kombinationen av kanel och socker. Det bästa med dessa kanelstänger gjorda på smördeg är att de blir saftiga och krispiga och har en behaglig och söt smak.

Smördegen kan man köpa färdig i butiken och har en seg och krämig konsistens. När man sedan gör dessa kanelstänger av smördeg, så blir de saftiga och krispiga, eftersom smöret i degen smälter under tillagningen och ger en len och krämig konsistens.

Dessutom blir kanelstängerna söta eftersom de innehåller socker och kanel, som ger en behaglig och söt smak. Generellt sett är kanelstänger gjorda på smördeg ett utmärkt bakverk som passar bra till frukost, fika eller dessert och som ger en härlig och mättande smak.

Detta recept är så himla värdt att testa på och de är roliga och riktigt enkla att baka. Testa gärna receptet nedan!

Kanelstänger

Receptet – Så gör du:

Kanelstänger

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 8 stycken

Ingredienser
 

  • 450 g smördeg, köpt i butik
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 50 g osaltat smör, smält

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
  • Börja längs kortkanten och skiva degen i åtta längder.
  • Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kanelstänger

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar