Kaffekaka i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kaffekaka i långpanna!

En enkel kaffekaka i långpanna som är riktigt god till fikat. Snabb, enkel och härligt god!

Denna kaffekaka i långpanna ger en god kaka som är enkel att skära upp i rutor och sedan bjuda på till exempelvis kaffet eller till saft.

Kort sagt så älskar jag denna kaffekaka i långpanna och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Kaffekaka i långpanna

Receptet – Så gör du:

Kaffekaka i långpanna

4.8/5 ( 87 röster )
En enkel kaffekaka i långpanna som är riktigt god till fikat. Snabb, enkel och härligt god!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 150 g hasselnötter
  • 250 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 4 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg

Instruktioner

  • Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl i en matberedare.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg pösigt i en bunke. Använd gärna elvisp.
  • Blanda hasselnötsmjölet, vetemjölet, kakao, strösocker, och vaniljsocker, och tillsätt sedan till de vispade äggen. Tillsätt även det smälta smöret och mjölken, och vispa ihop allt till en slät smet.
  • Vänd ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
  • Ta ut och låt svalna!
Nyckelord Kaffekaka i långpanna
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar