I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kaffekaka i långpanna!
En enkel kaffekaka i långpanna som är riktigt god till fikat. Snabb, enkel och härligt god!
Denna kaffekaka i långpanna ger en god kaka som är enkel att skära upp i rutor och sedan bjuda på till exempelvis kaffet eller till saft. Kaffekaka i långpanna är en efterrätt eller dessert som är gjord av en smet av ägg, socker, mjöl och några till enkla ingredienser, som tillagas i en långpanna i ugnen tills den blir gyllenbrun och läcker.
Kaffekaka i långpanna är en typ av bakverk som är lätt att göra och som är perfekt att servera till kaffet eller som en efterrätt efter middagen. För att göra kaffekaka i långpanna, börjar du med att blanda till en jämn smet. Häll sedan smeten i en långpanna som är smord med smör, och ställ in den i ugnen.
Servera denna kaffekakan som den är uppskuren i vackra rutor, eller testa gärna tillsammans med lite grädde, sylt eller frukt, och njut av en riktigt god och fin fika.
Kort sagt så älskar jag denna kaffekaka i långpanna och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kaffekaka i långpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 150 g hasselnötter
- 250 g smör
- 0,5 dl kakao
- 4 dl strösocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 4 st ägg
Instruktioner
- Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl i en matberedare.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret.
- Vispa ägg pösigt i en bunke. Använd gärna elvisp.
- Blanda hasselnötsmjölet, vetemjölet, kakao, strösocker, och vaniljsocker, och tillsätt sedan till de vispade äggen. Tillsätt även det smälta smöret och mjölken, och vispa ihop allt till en slät smet.
- Vänd ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
- Ta ut och låt svalna!