Kaffekaka i långpanna – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kaffekaka i långpanna!

En enkel kaffekaka i långpanna som är riktigt god till fikat. Snabb, enkel och härligt god!

Denna kaffekaka i långpanna ger en god kaka som är enkel att skära upp i rutor och sedan bjuda på till exempelvis kaffet eller till saft. Kaffekaka i långpanna är en efterrätt eller dessert som är gjord av en smet av ägg, socker, mjöl och några till enkla ingredienser, som tillagas i en långpanna i ugnen tills den blir gyllenbrun och läcker.

Kaffekaka i långpanna är en typ av bakverk som är lätt att göra och som är perfekt att servera till kaffet eller som en efterrätt efter middagen. För att göra kaffekaka i långpanna, börjar du med att blanda till en jämn smet. Häll sedan smeten i en långpanna som är smord med smör, och ställ in den i ugnen.

Servera denna kaffekakan som den är uppskuren i vackra rutor, eller testa gärna tillsammans med lite grädde, sylt eller frukt, och njut av en riktigt god och fin fika.

Kort sagt så älskar jag denna kaffekaka i långpanna och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Kaffekaka i långpanna

Receptet – Så gör du:

Kaffekaka i långpanna

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En enkel kaffekaka i långpanna som är riktigt god till fikat. Snabb, enkel och härligt god!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 150 g hasselnötter
  • 250 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 4 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg

Instruktioner

  • Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl i en matberedare.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg pösigt i en bunke. Använd gärna elvisp.
  • Blanda hasselnötsmjölet, vetemjölet, kakao, strösocker, och vaniljsocker, och tillsätt sedan till de vispade äggen. Tillsätt även det smälta smöret och mjölken, och vispa ihop allt till en slät smet.
  • Vänd ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
  • Ta ut och låt svalna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kaffekaka i långpanna

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar