Chokladbollar i långpanna – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på chokladbollar i långpanna!

I världen av bakverk och sötsaker finns det några klassiker som alltid förtjänar en speciell plats i våra hjärtan. Chokladbollar är definitivt en sådan favorit, och det är något med deras rika chokladsmak och tilltalande textur som får oss att komma tillbaka om och om igen. Nu, tänk dig att du kan göra dessa underbara godbitar i en långpanna, vilket gör det ännu enklare att njuta av dem närhelst du önskar. Här är receptet för chokladbollar i långpanna, en ljuvlig njutning som kommer att glädja ditt hjärta.

Det som gör chokladbollar i långpanna så förtrollande är hur enkla de är att förbereda. Det är en perfekt bakning för både nybörjare och erfarna hemmakockar. Med grundläggande ingredienser som smör, socker, kakao, vaniljsocker, kaffe eller vatten och havregryn kan du skapa dessa chokladbollar med lätthet.

Du börjar med att blanda smör och strösocker tills de bildar en jämn och krämig blandning. Därefter tillsätter du kakao och vaniljsocker för att ge chokladbollarna sin intensiva chokladsmak. Kaffe eller vatten är det som binder allt samman och ger degen den perfekta konsistensen. Slutligen, havregryn tillkommer för att skapa den omisskännliga texturen av chokladbollar.

Efter att ha pressat degen i en långpanna, är det dags för de fina detaljerna. Du kan smälta choklad och breda det över smeten för en extra chokladkaramellliknande touch. Därefter är det upp till dig att välja din favoritdekoration. Pärlsocker, strössel eller riven kokos fungerar alla utmärkt och ger chokladbollarna en vacker presentation och en extra knaprig textur.

Efter att låta chokladbollarna stelna i kylen i några timmar är det dags att njuta av din hembakade godbit. Skär dem i önskad storlek, och förbered dig på en smakupplevelse som kommer att få dina smaklökar att dansa. Denna långpanna med chokladbollar är perfekt för att servera vid fikat, som en efterrätt på en fest, eller helt enkelt när du behöver ett litet sött avbrott i din dag.

Det bästa med chokladbollar i långpanna är att du alltid har dem nära till hands. Oavsett om du behöver en snabb efterrätt till en oväntad gäst eller en smaskig belöning efter en lång dag, kommer dessa chokladbollar vara redo att tillfredsställa ditt sötsug. De är perfekta att ha i frysen för när suget kommer, eller för att bjuda in vänner och familj på en oförglömlig smakupplevelse.

Så, varför vänta? Ge dig själv förmånen av att baka chokladbollar i långpanna och njut av dessa enkla och ljuvliga delikatesser när du än önskar. Ditt hjärta och dina smaklökar kommer att tacka dig för det!

Chokladbollar i långpanna

Receptet – Så gör du:

Chokladbollar i långpanna

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa ljuvliga chokladbollar med en rik chokladsmak och en fin textur är enkla att göra och perfekta att njuta av när som helst!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 16 portioner

Ingredienser
 

 • 200 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 4 msk kakao
 • 1,5 tsk vaniljsocker
 • 2,5 msk kallt kaffe eller vatten
 • 5,5 dl havregryn

Topping

 • 100 g smält choklad
 • Riven kokos eller pärlsocker

Instruktioner

 • I en skål, rör ihop det rumsvarma smöret och strösockret tills det är väl blandat.
 • Tillsätt kakao och vaniljsocker till smörblandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
 • Häll i det kalla kaffet eller vattnet i smeten och blanda noggrant.
 • Tillsätt havregrynen och rör om tills alla ingredienser har bildat en formbar deg.
 • Tryck ut degen i en långpanna (30×40 cm) och se till att den är jämnt fördelad.
 • Om du vill, smält choklad och bred den över smeten. Strö sedan över valfria dekorationer som pärlsocker, strössel eller kokos, beroende på ditt eget val eller vad du har tillgängligt.
 • Ställ långpannan i kylen och låt kakorna stelna i någon timme eller tills de är fasta.
 • När de har stelnat, skär kakorna i önskad storlek och njut av dina hemlagade havrekakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladbollar i långpanna

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar