Go Back
+ servings
Kaffekaka i långpanna

Receptet - Så gör du:

Kaffekaka i långpanna

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En enkel kaffekaka i långpanna som är riktigt god till fikat. Snabb, enkel och härligt god!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 långpanna

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 150 g hasselnötter
  • 250 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 4 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg

Instruktioner

  • Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl i en matberedare.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg pösigt i en bunke. Använd gärna elvisp.
  • Blanda hasselnötsmjölet, vetemjölet, kakao, strösocker, och vaniljsocker, och tillsätt sedan till de vispade äggen. Tillsätt även det smälta smöret och mjölken, och vispa ihop allt till en slät smet.
  • Vänd ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
  • Ta ut och låt svalna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kaffekaka i långpanna