I denna artikel ger jag mitt bästa recept på jordgubbsmousse utan gelatin!
Denna enkla, fräscha jordgubbsmousse görs på endast 3 ingredienser, inget gelatin och ingen bakning krävs. Den perfekta krämiga fluffiga Mousse-efterrätten. En utsökt dessert att servera vid alla tillfällen.
Säg hej till våren med det här enkla dessertreceptet som utom denna värld!
Så här är jag igen med ännu en fräsch jordgubbsefterrätt, och jag måste erkänna att den här är fantastisk. Jag var och kommer alltid att vara en älskare av mousse. Fast jag har egentligen bara börjat göra det mer och mer det senaste året eller så, genom denna jordgubssmousse och denna jättegoda nutellamousse!
Så nu när jag har vänner över på middag och jag vet att jag känner att jag borde göra en efterrätt. Men låt oss inse det ibland behöver du verkligen något snabbt och enkelt och ingen bakning.
Och denna jordgubbsmousse är just det! Och bara 3 ingredienser!
Receptet – Så gör du:
Jordgubbsmousse utan gelatin
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 350 g jordgubbar
- 100 g strösocker
- 250 g vispgrädde (kall)
- extra jordgubbar till topping
Instruktioner
- Rensa och skiva jordgubbarna, i en mixer eller matberedare tillsätt de skivade jordgubbarna och sockret, och mosa sedan. Plocka ut och ställ 1 dl av purén åt sidan.
- Tillsätt grädden i en kall skål och vispa tills det bildas styva toppar. Vänd sedan ner den purén (inte den 1-dl du ställt åt sidan) försiktigt.
- Fördela den 1 dl puré du ställde åt sidan i steg (1) mellan de 4 små/medelstora glasen och toppa med jordgubbsmoussen. Kyl i cirka 1 timme eller till och med över natten om så önskas. Toppa med färska skivade jordgubbar och servera.
- Njut!