Jordgubbsmousse utan gelatin – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på jordgubbsmousse utan gelatin!

Denna enkla, fräscha jordgubbsmousse görs på endast 3 ingredienser, inget gelatin och ingen bakning krävs. Den perfekta krämiga fluffiga Mousse-efterrätten. En utsökt dessert att servera vid alla tillfällen.

Jordgubbsmousse utan gelatin

Säg hej till våren med det här enkla dessertreceptet som utom denna värld!

Så här är jag igen med ännu en fräsch jordgubbsefterrätt, och jag måste erkänna att den här är fantastisk. Jag var och kommer alltid att vara en älskare av mousse. Fast jag har egentligen bara börjat göra det mer och mer det senaste året eller så, genom denna jordgubssmousse och denna jättegoda nutellamousse!

Jordgubbsmousse utan gelatin

Så nu när jag har vänner över på middag och jag vet att jag känner att jag borde göra en efterrätt. Men låt oss inse det ibland behöver du verkligen något snabbt och enkelt och ingen bakning.

Och denna jordgubbsmousse är just det! Och bara 3 ingredienser!

Jordgubbsmousse utan gelatin

Receptet – Så gör du:

Jordgubbsmousse utan gelatin

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna enkla, fräscha jordgubbsmousse görs på endast 3 ingredienser, inget gelatin och ingen bakning krävs. Den perfekta krämiga fluffiga Mousse-efterrätten. En utsökt dessert att servera vid alla tillfällen.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 350 g jordgubbar
  • 100 g strösocker
  • 250 g vispgrädde (kall)
  • extra jordgubbar till topping

Instruktioner

  • Rensa och skiva jordgubbarna, i en mixer eller matberedare tillsätt de skivade jordgubbarna och sockret, och mosa sedan. Plocka ut och ställ 1 dl av purén åt sidan.
  • Tillsätt grädden i en kall skål och vispa tills det bildas styva toppar. Vänd sedan ner den purén (inte den 1-dl du ställt åt sidan) försiktigt.
  • Fördela den 1 dl puré du ställde åt sidan i steg (1) mellan de 4 små/medelstora glasen och toppa med jordgubbsmoussen. Kyl i cirka 1 timme eller till och med över natten om så önskas. Toppa med färska skivade jordgubbar och servera.
  • Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gelatinfri jordgubbsmousse, Jordgubbsmousse utan gelatin

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar