Nutellamousse – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

Idag vill jag dela med mig av ett ljuvligt men enkelt recept på nutellamousse med tre enkla ingredienser. Nutellamousse är som chokladmousse, med skillnaden att den är baserad på Nutella. Det blir en mousse som är krämig och laddad med den fantastiska smaken av Nutella.

Denna nutellamousse lämpar sig riktigt väl ett tillbehör att doppa frukt i, eller som ett tillbehör till fruktsallad.

Jag gillar även att servera denna nutellamousse med exempelvis våfflor, pannkakor, och crêpes.

Dessutom så kan du använda denna nutellamousse till tårtor, kakor, cupcakes och andra typer av bakverk. Det blir en riktigt god kompenent i alla typer av bakverk.

Min främsta favorit kanske ändå är att äta den som den är med en sked, det är ju så enkelt, god och snabb efterrätt.

Låt mig nu visa dig hur lätt det är att göra denna nutellamousse!

Redskap

  • Visp
nutellamousse

Receptet – Så gör du:

Nutellamousse

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett ljuvligt men enkelt recept på nutellamousse med tre enkla ingredienser. Nutellamousse är som chokladmousse, med skillnaden att den är baserad på Nutella.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 2 portioner

Utrustning

  • visp

Ingredienser
 

  • 2,5 dl Nutella
  • 2,5 dl mjuk färskost med naturlig smak, exempelvis Philadelphia (ungefär 250 g)
  • 2,5 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Häll Nutellan i en medelstor blandningsskål.
  • Tillsätt färskosten och vispa för hand eller med din stavmixer tills blandningen är slät och fin.
  • Tillsätt vispgrädden. Vispa och se till att allt är väl blandat.
  • Det är allt! Servera genast eller täck med plastfolie och förvara den i kylen tills du ska använda den.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord nutellamousse

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar