Maränger utan ättika – Recept

4.7/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på maränger utan ättika!

Gör några vackra och goda maränger utan ättika med detta recept. Härliga i smaken och riktigt fina i konsistensen blir de med detta recept!

Jag älskar maränger i många sammanhang och tycker det är riktigt enkelt att göra utan ättika, och då använder jag detta recept.

En viktig sak att tänka på är att skålen och vispen ska vara riktigt rena vid marängbakning, så de är så fettfria som möjligt. Ju renare de är, desto bättre blir marängerna! Det kan verka lite konstigt, men det är ett viktigt steg! Diska gärna innan du börjar och torka av med en pappershandduk.

Kort sagt älskar jag dessa maränger utan ättika och kan varmt rekommendera receptet. Testa gärna med anvisningarna här nedan!

Maränger utan ättika

Receptet - Så gör du:

Maränger utan ättika

4.7/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör några vackra och goda maränger utan ättika med detta recept. Härliga i smaken och riktigt fina i konsistensen blir de med detta recept!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 20 minuter
Portioner 18 maränger

Ingredienser
 

  • 4 st äggvitor
  • 2,5 dl (225 g) florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 140 grader Celsius och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitorna hårda i en skål, gärna med elvisp. Tillsätt sedan hälften av sockret och allt vaniljextrakt, och vispa igen tills blandningen blir väldigt tjock, fast och blank.
  • Tillsätt resten av sockret och vispa igen, till en tjock blandning.
  • Häll försiktigt ner marängen i en spritspåse, eller använd en sked för att placera ut marängerna på bakplåten. Jag får ungefär 18 stycken i grundreceptet. Marängerna breder ut sig något när de tillagas, så lämna tillräckligt med utrymme mellan varje.
  • Grädda i ugnen i 1 timme, men sänk värmen till 120 grader Celsius efter första halvtimmen.
  • Ta ut ur ugnen och bort från plåten och låt svalna, gärna på ett galler. Förvara i en lufttät burk, eller frys in i upp till 3 månader genom att placera i en behållare med bakpapper mellan varje lager maräng!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Maränger utan ättika

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar